Αρλέτα: Συγκίνηση στα αποκαλυπτήρια του γλυπτού έξω από τα πατρικό της στα Εξάρχεια


Ήταν όλοι εκεί. Οι αγαπημένοι της φίλοι και οι γείτονες. Ανάμεσα τους ο Χρήστος Θηβαίος, ο Λάκης Παπαδόπουλος και ο Γιώργος Χριστοδούλου

Αρλέτα: Συγκίνηση στα αποκαλυπτήρια του γλυπτού έξω από τα πατρικό της στα Εξάρχεια | tanea.gr

Ήταν όλοι εκεί. Οι αγαπημένοι της φίλοι και οι γείτονες. Ανάμεσα τους ο Χρήστος Θηβαίος, ο Λάκης Παπαδόπουλος και ο Γιώργης Χριστοδούλου.

Τα αποκαλυπτήρια του γλυπτού για την Αρλέτα έγιναν το πρωί της Κυριακής ακριβώς έξω από το σπίτι τις, Ιουστινιανού και Καλλιδρομίου.

Η τραγουδοποιός γεννήθηκε στο Μεταξουργείο αλλά έζησε για πάρα πολλά χρόνια στα Εξάρχεια, τα οποία αγάπησε με πάθος.

Το έργο έχει φιλοτεχνήσει ο Κυριάκος Ρόκος, γλύπτης και συμφοιτητής στη Σχολή Καλών Τεχνών, ενώ τα έξοδα για το μνημείο ανέλαβε η στενή της φίλη Άννα Σταματοπούλου. Τον χώρο παραχώρησε ο Δήμος Αθηναίων.

Το γλυπτό τοποθετήθηκε ακριβώς απέναντι από το πατρικό της, όπου έχει ήδη μπει πλακέτα που αναγράφει ότι εκεί έζησε η Αρλέτα αλλά και ο Γιώργος Ιωάννου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο συγκεκριμένο σταυροδρόμι γυρίστηκε και η τελευταία σκηνή από την ταινία «Στέλλα».

Το οικόπεδο της Δεληγιάννη 3, εκεί ακριβώς που χτίστηκε το σπίτι της Αρλέτας, ήταν η αυλή της ταβέρνας Μιχαλάκου που χρησιμοποιήθηκε για να αναπαραστήσει το κέντρο «Ο παράδεισος» της θρυλικής ταινίας του Μιχάλη Κακογιάννη.

Στη συγκέντρωση τραγούδησε ο Χρήστος Θηβαίος συγκινώντας τους παρευρισκόμενους μαζί με τους οποίους ερμήνευσε τα «Έρημα βράδια».

Πηγή: tanea.gr

Κοινοποίηση σε :
Προηγούμενο άρθρο Ανοίγει ξανά το φεστιβάλ κρέατος σκύλων στη Γιουλίν - Παγκόσμια κατακραυγή
Επόμενο άρθρο H εντεκάδα του Ολυμπιακού κόντρα στον Παναθηναϊκό