Αύξηση αποδοχών ζητούν χιλιάδες νοσηλευτές σε Μεγάλη Βρετανία και Βέλγιο


Γιατροί και νοσηλευτές που εργάζονται στο βρετανικό ΕΣΥ απαίτησαν την αύξηση των μισθών τους κατά 15% και δήλωσαν την ετοιμότητά τους να ξεκινήσουν απεργίες παρά τους φόβους για ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας στη χώρα

Αύξηση αποδοχών ζητούν χιλιάδες νοσηλευτές σε Μεγάλη Βρετανία και Βέλγιο | tanea.gr

Φορώντας ποδιές βαμμένες με κόκκινη βαφή και φωνάζοντας το σύνθημα «σταματήστε τα χειροκροτήματα, αρχίστε να πληρώνετε» διαδήλωσαν εκατοντάδες εργαζόμενοι στο Σύστημα Υγείας της Μεγάλης Βρετανίας.

Γιατροί και νοσηλευτές απαίτησαν την αύξηση των μισθών τους κατά 15% και δήλωσαν την ετοιμότητά τους να ξεκινήσουν απεργίες παρά τους φόβους για ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας στη χώρα.

Οι διαδηλωτές απέτισαν φόρο τιμής στους 640 συναδέλφους τους που έχασαν τη ζωή τους χτυπημένοι από τον κοροναϊό.

Η διαμαρτυρία διοργανώθηκε μετά την απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης να μη συμπεριλάβει τους νοσηλευτές και τους εκπαιδευόμενους γιατρούς στη λίστα των 900.000 δημοσίων υπαλλήλων που πήραν αύξηση λόγω της συνεισφοράς τους στην καταπολέμηση της πανδημίας.

Χιλιάδες νοσηλευτές διαδήλωσαν και στις Βρυξέλλες καταγγέλλοντας υποχρηματοδότηση του συστήματος υγείας κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Οι νοσηλευτές κατήγγειλαν ότι εργάζονται σε συνθήκες μειωμένης ασφάλειας σε μια στιγμή κατά την οποία στο Βέλγιο καταγράφεται και πάλι αύξηση των κρουσμάτων.

Πηγή: tanea.gr

Κοινοποίηση σε :
Προηγούμενο άρθρο Ερευνα ΙΕΛΚΑ: Ποια προϊόντα κατεβάζουν το κόστος του καλαθιού στα σούπερ μάρκετ (πίνακες)
Επόμενο άρθρο Επίσημο: Στον Ολυμπιακό ο Εμβιλά