Βρετανία : Σοκάρει έκθεση που προβλέπει έως 85.000 νεκρούς το χειμώνα


Στην έκθεση αναφέρεται, ωστόσο ότι πρόκειται για σενάριο και όχι για πρόβλεψη, καθώς και ότι τα δεδομένα αλλάζουν συνεχώς.

Βρετανία : Σοκάρει έκθεση που προβλέπει έως 85.000 νεκρούς το χειμώνα | tanea.gr

Έντονη ανησυχία προκαλεί στη Βρετανία έκθεση σύμφωνα με την οποία η χώρα δεν αποκλείεται να θρηνήσει τον χειμώνα σύμφωνα με το χειρότερο σενάριο μέχρι και 85.000 συνολικά νεκρούς.

Τα στοιχεία προκύπτει από την έκθεση που συνέταξε η επιστημονική συμβουλευτική επιτροπή SAGE της κυβέρνησης η οποία σύμφωνα με το BBC κάνει λόγο για ένα «λογικό χειρότερο σενάριο».

Σύμφωνα με την έκθεση στην χειρότερη των περιπτώσεων ενδέχεται να καταγραφούν 81.000 θάνατοι στην Αγγλία και την Ουαλία, άλλοι 2.600 στη Σκωτία και 1.900 στη Βόρεια Ιρλανδία.

Αν πάντως συμβεί το παραπάνω, τότε σύμφωνα με την έκθεση είναι μονόδρομος τα περισσότερα περιοριστικά μέτρα τα οποία δεν αποκλείεται να μείνουν σε ισχύ μέχρι τον Μάρτιο του ερχόμενου έτους.

Στόχος της έκθεσης είναι να προετοιμαστούν καλύτερες οι υπηρεσίες Υγείας αλλά και οι δημοτικές αρχές, καθώς πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για όλα τα ενδεχόμενα.

Επιπλέον στην έκθεση αναφέρεται, ωστόσο ότι πρόκειται για σενάριο και όχι για πρόβλεψη, καθώς και ότι τα δεδομένα αλλάζουν συνεχώς.

Η έκθεση της SAGE υποθέτει ότι τα μέτρα καραντίνας, απομόνωσης και ιχνηλάτησης των επαφών της κυβέρνησης θα είναι αποτελεσματικά μόνον κατά 40% στην αναχαίτιση της διασποράς του κοροναϊο εκτός των νοικοκυριών.

Εκπρόσωπος της βρετανικής κυβέρνησης σχολιάζοντας την έκθεση που διέρρευσε δήλωσε: «ως λογική κυβέρνηση καταστρώνουμε σχέδια και συνεχίζουμε να προετοιμαζόμαστε για ένα ευρύ φάσμα σεναρίων, περιλαμβανομένου και του χειρότερου. Ο σχεδιασμός μας δεν συνιστά πρόγνωση ή πρόβλεψη αυτού που θα συμβεί, αλλά αντανακλά την υπευθυνότητα της κυβέρνησης, που διασφαλίζει ότι είμαστε έτοιμοι για παν ενδεχόμενο».

Σημειώνεται πως μέχρι χθες (28 Αυγούστου) είχαν καταγραφεί 41.486 νεκροί στη Βρετανία από τον κοροναϊό.

Πηγή: tanea.gr

Κοινοποίηση σε :
Προηγούμενο άρθρο Ακίνητα : Οι ανατροπές που έρχονται το φθινόπωρο στη φορολόγησή τους
Επόμενο άρθρο Ν. Κορέα : Πιέζεται το σύστημα υγείας - Ανησυχία για έλλειψη κλινών