Δείτε το σποτ του 11ου Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου της Αθήνας


Το Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου της Αθήνας ξεκίνησε με ένα πλούσιο πρόγραμμα προβολών (151 ταινίες)

Δείτε το σποτ του 11ου Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου της Αθήνας | tanea.gr

Το Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου της Αθήνας ξεκίνησε από εχθές στη διεύθυνση online.tainiothiki.gr και εκτός από ένα πλούσιο πρόγραμμα προβολών (151 ταινίες), υπόσχεται μια σειρά από πολύ ενδιαφέρουσες συζητήσεις και μάστερκλας με αφορμή τα αφιερώματα της φετινής διοργάνωσης.

Διαδικτυακές συζητήσεις και μάστερκλας

Η αρχή θα γίνει την Κυριακή με το μάστερκλας του καλλιτέχνη Άντριου Κέτινγκ ο οποίος θα συνομιλήσει με την Εύα Στεφανή για το πολυσχιδές έργο του, και η συνέχεια προμηνύεται χορταστική: συζητήσεις για τον Μπορίς Βιάν και τα αδημοσίευτα σενάρια του, τον Λουίς Μπουνιουέλ και την πολύχρονη σχέση του με το Μεξικό, την αποκατάσταση βωβών, εμβληματικών ταινιών του παγκόσμιου κινηματογράφου (“Έκστασις” του Γκουστάβ Μαχατί και “Η Φιλοξενία Μας” του Μπάστερ Κίτον που θα προβληθούν στο Φεστιβάλ), καθώς κι ένα πολύ ενδιαφέρον στρογγυλό τραπέζι με αφορμή την αγγλική σειρά της Τζέιν Γκάμπριελ “The Hidden War” με θέμα τον ελληνικό εμφύλιο πόλεμο, που στην εποχή του δημιούργησε σάλο στην βρετανική τηλεόραση.

Θα παρακολουθήσουμε τρεις ακόμα ξεχωριστές συζητήσεις: για το αφροαμερικανικό κινηματογραφικό κίνημα L.A. Rebellion με δυο από τους πρωτεργάτες του Τσαρλς Μπέρνετ και Λάρι Κλαρκ, για τις νέες τάσεις στον σύγχρονο πορτογαλικό κινηματογράφο με τις κινηματογραφίστριες Καταρίνα Βασκονσέλος και Λουίζα Όμεμ και για τον Ελληνικό Κινηματογράφο του Φανταστικού, ένα παραγνωρισμένο είδος στην Ελλάδα, για το οποίο το Φεστιβάλ έχει ετοιμάσει μια μεγάλη ενότητα. Συμμετέχουν: Κ.Αγγελάκος, Δ.Αθανίτης, Α.Αλεξίου, Ν.Ζερβός και Α.Φραντζής. Συντονισμός: Δημήτρης Παναγιωτάτος.

Ας σημειωθεί πως για να συμμετάσχει κάποιος στις συζητήσεις θα πρέπει να κάνει εγγραφή.

Δείτε το σποτ

Πηγή: tanea.gr

Κοινοποίηση σε :
Προηγούμενο άρθρο Παρίσι : Πέντε νέες συλλήψεις για την ισλαμική τρομοκρατική επίθεση – Επιβεβαιώθηκε η ταυτότητα του δράστη
Επόμενο άρθρο Τα δάκρυα της Τζόαν Μπαέζ για την Ελλάδα