ΕΚΤ: ενισχύει με €500 δισ. το εμβόλιο της ρευστότητας


Επεκτείνεται το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων μέχρι τον Μάρτιο του 2022 για να παρασχεθεί βοήθεια σε νοικοκυριά, επιχειρήσεις και κυβερνήσεις

ΕΚΤ: ενισχύει με €500 δισ. το εμβόλιο της ρευστότητας | tanea.gr

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αποφάσισε να αυξήσει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων κατά 500 δισ., από τα 1,35 τρισ. στα 1,85 τρισ. ευρώ, και προχωρά ταυτόχρονα σε νέο γύρο χορήγησης χαμηλότοκων δανείων προς τις εμπορικές τράπεζες (TLTRO).

Πρόκειται για «εμβόλιο» που κάνει η επικεφαλής της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ και τα υπόλοιπα μέλη της κεντρικής τράπεζας στην οικονομία της ευρωζώνης, με στόχο να παρασχεθεί βοήθεια σε νοικοκυριά, επιχειρήσεις και τις ίδιες τις κυβερνήσεις των χωρών της ευρωζώνης που έχουν δεχτεί πλήγμα από το νέο κύμα της πανδημίας.

Η ΕΚΤ με τις τολμηρές αυτές κινήσεις ουσιαστικά θέλει να διατηρήσει άπλετη ρευστότητα στην αγορά καθώς το ύψος των χρεών των κυβερνήσεων συνεχώς αυξάνεται λόγω δημοσιονομικών πακέτων στήριξης της οικονομίας.

Διαβάστε περισσότερα στα ΝΕΑ που κυκλοφορούν την Παρασκευή

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από Πηγή: tanea.gr

Κοινοποίηση σε :
Προηγούμενο άρθρο Χειμερινή μεταγραφική περίοδος : Μια ενδεκάδα για όλα τα γούστα και… χωρίς κόστος
Επόμενο άρθρο Παναθηναϊκός : Κόντρα στη Ζαλγκίρις με μόνο απόντα τον Όγκαστ