Εμβόλιο Sputnik V : Στο 97,6% η αποτελεσματικότητα σύμφωνα με τους δημιουργούς του


Μόνο το 0,027% των ληπτών του εμβολίου εκδήλωσε Covid-19, συγκριτικά με 1,1% μεταξύ του μη εμβολιασμένου πληθυσμού στη Ρωσία.

Εμβόλιο Sputnik V : Στο 97,6% η αποτελεσματικότητα σύμφωνα με τους δημιουργούς του | tanea.gr

Δεδομένα που συλλέχθηκαν σε πραγματικές συνθήκες δείχνουν ότι η αποτελεσματικότητα του ρωσικού εμβολίου Sputnik V φτάνει το 97,6%, ανακοίνωσαν την Δευτέρα το Ινστιτούτο Γκαμαλέγια που ανέπτυξε το εμβόλιο και το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων που το χρηματοδότησε.

Το συμπέρασμα βασίστηκε σε μελέτη που κάλυψε 3,8 εκατομμύρια Ρώσους που έλαβαν και τις δύο δόσεις του εμβολίου το διάστημα από 5 Δεκεμβρίου μέχρι τις 31 Μαρτίου.

Μόνο το 0,027% των ληπτών του εμβολίου εκδήλωσε Covid-19, συγκριτικά με 1,1% μεταξύ του μη εμβολιασμένου πληθυσμού.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της κύριας κλινικής μελέτης που είχαν δημοσιευτεί νωρίτερα στο Lancet, η αποτελεσματικότητα στην πρόληψη συμπτωματικής λοίμωξης φτάνει το 91,6%.

Τα αποτελέσματα της νέας μελέτης πρόκειται να δημοσιευτούν σε επιστημονική επιθεώρηση που δεν κατονομάζεται.

Το Sputnik V έχει λάβει μέχρι σήμερα έγκριση σε 60 χώρες, όχι όμως και στην ΕΕ, όπου πολλοί ειδικοί διατηρούν επιφυλάξεις – το εμβόλιο άρχισε να χρησιμοποιείται στη Ρωσία έπειτα από δοκιμές σε μόλις μερικές δεκάδες άτομα.

Παρόλα αυτά, αρκετές ευρωπαϊκές χώρες έχουν συνάψει μονομερώς συμφωνίες για την προμήθεια του ρωσικού εμβολίου ή τη συμπαραγωγή του.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από Πηγή: tanea.gr

Κοινοποίηση σε :
Προηγούμενο άρθρο Γάντια γεμάτα με ζεστό νερό «κρατάνε» το χέρι των ασθενών
Επόμενο άρθρο Τουρκία : Δημοσκόπηση «χαστούκι» για Ερντογάν