ΗΠΑ: Επένδυση 3 δισ. δολαρίων για νέα αντιικά φάρμακα


Στόχος δεν είναι μόνο ο SARS-CoV-2 και η τωρινή πανδημία που μαστίζει την ανθρωπότητα, αλλά και άλλοι επικίνδυνοι ιοί που μπορούν να οδηγήσουν σε νέες πανδημίες

ΗΠΑ: Επένδυση 3 δισ. δολαρίων για νέα αντιικά φάρμακα | tanea.gr

Στην επένδυση τουλάχιστον 3 δισ. δολαρίων για την ανάπτυξη νέων αντιικών φαρμάκων, όχι μόνο κατά της Covid 19, αλλά και ενάντια σε άλλους επικίνδυνους ιούς που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε νέες πανδημίες, ανακοίνωσαν ότι θα προχωρήσουν οι Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

Το νέο πρόγραμμα που θα φέρει την ονομασία Antiviral Program for Pandemics θα επικεντρωθεί στη δημιουργία νέων φαρμάκων που θα αντιμετωπίζει τα συμπτώματα των ιών. Θα περιλαμβάνει δε, τη διοχέτευση κονδυλίων τόσο για την έρευνα και τις κλινικές δοκιμές, όσο και τα διάφορα ινστιτούτα που θα συνεργαστούν στα προγράμματα.

Η χρηματοδότηση θα προέλθει από το American Rescue Plan, ήτοι το 1,9 τρισ. δολαρίων πακέτο Μπάιντεν που εγκρίθηκε τον περασμένο Μάρτιο για τη στήριξη της αμερικανικής οικονομίας, νοικοκυριών και επιχειρήσεων από τις συνέπειες της πανδημίας.

Σε δηλώσεις του ο καθηγητής Άντονι Φάουτσι εξέφρασε την ικανοποίηση του για την πρωτοβουλία, εξηγώντας πως τα νέα αντιικά φάρμακα θα εξελιχτούν σε πολύτιμα εργαλεία για την αποτροπή των πανδημιών και την προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Θυμίζουμε πως μόλις την περασμένη εβδομάδα οι ΗΠΑ έφτασαν σε συμφωνία ύψους 1,2 δισ. δολαρίων για την προμήθεια 1,7 εκατ. δόσεων της πειραματικής θεραπείας κατά του κορωνοϊού που έχει αναπτύξει η φαρμακοβιομηχανία Merck, εφόσον η θεραπεία εγκριθεί και από τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές. Το σκεύασμα ονόματι Molnupiravir είναι μια πειραματική αντιική θεραπεία που φαίνεται να μειώνει τον κίνδυνο νοσηλείας ή θανάτου ασθενών που έχουν κορωνοϊό.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από Πηγή: tanea.gr

Κοινοποίηση σε :
Προηγούμενο άρθρο Κοροναϊός: Το παζλ της ανοσίας
Επόμενο άρθρο Η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ παίζει τη Δευτέρα στο Ηρώδειο