Κοντονής κατά ΣΥΡΙΖΑ : Αντί να αναλάβουν την πολιτική ευθύνη προσπαθούν να συσκοτίσουν την υπόθεση


Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης μιλά στα «ΝΕΑ» για τη μετωπική του σύγκρουση με τον ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τις ενστάσεις που διατύπωσε σχετικά με τον νέο Ποινικό Κώδικα αλλά δεν εισακούστηκαν, αναλύει γιατί θεωρεί προβληματικές τις συγκεκριμένες διατάξεις και τονίζει πως «δεν αγωνιστήκαμε για να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ ενιαίο κόμμα και να καταργηθούν οι συνιστώσες»

Κοντονής κατά ΣΥΡΙΖΑ : Αντί να αναλάβουν την πολιτική ευθύνη προσπαθούν να συσκοτίσουν την υπόθεση | tanea.gr

Επιμένει στις «βόμβες» ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής και ρίχνει και νέες στην εφ' όλης συνέντευξή του και στον απόηχο της δίκης της ΧΑ και της δικής του μετωπικής με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Επαναλαμβάνει πως είχε διατυπώσει τις ενστάσεις του για τον νέο Ποινικό Κώδικα που ψηφίστηκε επί ΣΥΡΙΖΑ και κατονομάζει την ηγετική ομάδα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως υπόλογη για τη δρομολόγηση και τον χρόνο ισχύος του.

Σημειώνει επίσης ότι η έκτιση της ποινής θα γίνει με τις διατάξεις του προηγούμενου Ποινικού Κώδικα (άρθρο 105) και όχι με τη διάταξη του νέου ΠΚ (άρθρο 105β) και συμπληρώνει ότι «και σ' αυτό το σημείο ο μηχανισμός προπαγάνδας του ΣΥΡΙΖΑ διατείνεται ψευδώς, ότι δήθεν θα εφαρμοστεί η αυστηρότερη διάταξη του νέου ΠΚ». Τέλος, στο εσωκομματικό πεδίο, λέει πως στο πρώην κόμμα του εμπεδώνεται μια ιδιότυπη πολιτική αναξιοπιστία.

-Τι απαντάει στις κατηγορίες περί του timing που επέλεξε να κοινοποιήσει τη διαφωνία του για τους νέους Ποινικούς Κώδικεςκαι ειδικότερα πως το κάνατε ενώ η δίκη της Χρυσής Αυγής ήταν σε εξέλιξη….

-Τι αναφέρει ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης για τον τρόπο με τον οποίο παραιτήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ

-Πώς σχολιάζει τις φήμες ότι και ο ίδιος ψήφισε τις αλλαγές στους Ποινικούς Κώδικες και μάλιστα υπερθεμάτισε θετικά για αυτές

Διαβάστε περισσότερα στα ΝΕΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ που κυκλοφορούν

Πηγή: www.tanea.gr

Κοινοποίηση σε :
Προηγούμενο άρθρο Σταϊκούρας : Θα χαρίζεται το 50% της επιστρεπτέας προκαταβολής στις «κόκκινες» περιοχές
Επόμενο άρθρο Κοροναϊός : Η Ευρώπη στα πρόθυρα του lockdown