Κοροναϊός : 9 απαντήσεις για τον εμβολιασμό των καρδιοπαθών


Οι ειδικοί της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας συνιστούν στους ασθενείς με καρδιαγγειακές παθήσεις να λαμβάνουν το εμβόλιο για την Covid-19

Κοροναϊός : 9 απαντήσεις για τον εμβολιασμό των καρδιοπαθών | tanea.gr

Είναι σημαντικό όλοι οι ασθενείς με καρδιαγγειακές παθήσεις να λαμβάνουν το εμβόλιο έναντι της Covid-19, σημειώνουν οι ειδικοί της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας. Και προσθέτουν πως παρότι το εμβόλιο δεν εμποδίζει πλήρως τη λοίμωξη Covid-19, μειώνει την πιθανότητα σοβαρής ασθένειας που μπορεί να απαιτεί εισαγωγή στο νοσοκομείο.

Προειδοποιούν δε, ότι τα άτομα με καρδιαγγειακή νόσο ενδέχεται να διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο θανάτου από την Covid-19, επειδή η λοίμωξη καταπονεί την καρδιά μέσω πολλών μηχανισμών, συμπεριλαμβανομένης της άμεσης φλεγμονής της καρδιάς. Επομένως, είναι σημαντικό όλοι οι ασθενείς με καρδιαγγειακές παθήσεις να δέχονται τον εμβολιασμό όταν τους προσφέρεται.

Στο πλαίσιο δε αυτό, απαντούν σε κρίσιμες ερωτήσεις που πιθανόν να προβληματίζουν τους ασθενείς λίγο πριν κλείσουν το ραντεβού τους στο κοντινότερο εμβολιαστικό κέντρο.

Διαβάστε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε στα ΝΕΑ που κυκλοφορούν την Πέμπτη

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από Πηγή: tanea.gr

Κοινοποίηση σε :
Προηγούμενο άρθρο Το αντι-ιικό φάρμακο ρεμδεσιβίρη φαίνεται ασφαλές και αποτελεσματικό και στα παιδιά
Επόμενο άρθρο Ψυχρολουσία στην Τουρκία μετά το «χαστούκι» των ΗΠΑ για τα F-35