Μέτρα στήριξης: Διπλό κέρδος για τους εργαζομένους


Η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών θα φέρουν αυξήσεις στους μισθούς των ιδιωτικών υπαλλήλων – Φορολογική ανάσα για ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολουμένους που θα πληρώσουν μικρότερο φόρο – Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για 26 μικρά νησιά

Μέτρα στήριξης: Διπλό κέρδος για τους εργαζομένους | tanea.gr

Διπλή αύξηση στον μισθό τους θα δουν από την Πρωτοχρονιά οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα με την κατάργηση για ένα έτος της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης και με τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη. Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι αλλά και οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ, του ΟΤΕ και της ΕΥΔΑΠ, οι οποίοι δεν θεωρούνται δημόσιοι υπάλληλοι, από τον πρώτο κιόλας μήνα του 2021 θα λάβουν έμμεση αύξηση που υπερβαίνει τα 30 ευρώ για μεικτές αποδοχές πάνω από 1.200 ευρώ.

Μεγαλύτερη όμως θα είναι η φορολογική ανάσα που θα πάρουν το επόμενο έτος οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αυτοαπασχολούμενοι οι οποίοι θα κληθούν να πληρώσουν πολύ μικρότερο φόρο για τα φετινά εισοδήματα. Με την εκκαθάριση της φορολογικής δήλωσης που θα υποβάλουν το 2021 θα διαπιστώσουν ότι εκτός από τη μείωση του φόρου που θα προκύψει για τα φετινά τους εισοδήματα με την εφαρμογή της νέας φορολογικής κλίμακας και την εισαγωγή συντελεστή 9% για εισοδήματα έως 10.000 ευρώ θα γλιτώσουν από την πληρωμή της εισφοράς αλληλεγγύης. Για παράδειγμα, ένας επαγγελματίας με ετήσιο εισόδημα 25.000 ευρώ θα δει το επόμενο έτος τη φορολογική του επιβάρυνση να μειώνεται κατά 1.776 ευρώ.

-Τι αφορά η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης;

-Τι περιλαμβάνει το πακέτο στήριξης των 6,8 δισ. ευρώ;

-Πότε θα πληρωθούν τα αναδρομικά τους συνταξιούχους;

Διαβάστε περισσότερα στα «Νέα της Δευτέρας» που κυκλοφορούν

Πηγή: tanea.gr

Κοινοποίηση σε :
Προηγούμενο άρθρο Χαοτική συμμαχία Τουρκίας με Λιβύη - Τι κρύβουν οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις
Επόμενο άρθρο Μελισσανίδης-Καρέρα: Τίποτα δεν είναι ίδιο μετά τον τελικό