Μύθοι και αλήθειες για τη νιγηριανή μετάλλαξη


«Τα ΝΕΑ» καταγράφουν όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το στέλεχος Β.1.1.318 που αποτελεί το δεύτερο σε συχνότητα στην ελληνική επικράτεια τους τελευταίους μήνες μαζί με το «βρετανικό»

Μύθοι και αλήθειες για τη νιγηριανή μετάλλαξη | tanea.gr

Οι αναδυόμενες μεταλλάξεις του SARS-CoV-2, παρότι δεν αιφνιδιάζουν την επιστημονική κοινότητα, εξαιτίας της εξελικτικής πορείας των ιών, βρίσκονται στο «μικροσκόπιό» της. Αλλωστε, πρόσφατα ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας, δεν έκρυψε τον προβληματισμό και την ανησυχία του υπογραμμίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι «χρειάζεται συνεχής επαγρύπνηση».

Παρ' όλα αυτά, τα εμβόλια σύμφωνα με τα υπάρχοντα δεδομένα προστατεύουν από τη βαριά νόσηση, με αποτέλεσμα οι ειδικοί να επαναλαμβάνουν σε κάθε ευκαιρία ότι ο άμεσος τρόπος αναχαίτισης των μεταλλάξεων είναι ο εμβολιασμός της πλειονότητας των πολιτών.

Συνεπώς, στο πλαίσιο αυστηρής επιτήρησης βρίσκεται και το στέλεχος Β.1.1.318 (η λεγόμενη «νιγηριανή μετάλλαξη») που κυκλοφορεί κυρίως στο κέντρο της Αθήνας, με «TA ΝΕΑ» να καταγράφουν έξι επιστημονικές αλήθειες για τη νέα αυτή απειλή.

Διαβάστε περισσότερα στα ΝΕΑ που κυκλοφορούν την Πέμπτη

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από Πηγή: tanea.gr

Κοινοποίηση σε :
Προηγούμενο άρθρο Online μαθήματα... ιερογλυφικών και αιγυπτιολογίας στην Αθήνα - Πώς θα δηλώσετε συμμετοχή
Επόμενο άρθρο Ο συνδυασμός εμβολίων προσφέρει ισχυρή ανοσία έναντι του κοροναϊού