Ο εμβληματικός φάρος του Σεν Τροπέ εκπέμπει σήμα κινδύνου


«Μανιφέστο» για την ευθραυστότητα των οικοσυστημάτων των ωκεανών, ο εμβληματικός φάρος του Σεν Τροπέ

Ο εμβληματικός φάρος του Σεν Τροπέ εκπέμπει σήμα κινδύνου | tanea.gr

Με μια ζωηρόχρωμη παρουσίαση φωσφορίζοντων κοραλλιών ο γάλλος καλλιτέχνης Miguel Chevalier μεταμόρφωσε τον εμβληματικό φάρο του Σεν Τροπέ για να αναδείξει την ευθραυστότητα των οικοσυστημάτων των ωκεανών μας.

Το δημόσιο έργο τέχνης φέρει την επωνυμία «Coraux Fractals 1» και σηματοδοτεί την τέταρτη χρονιά της Saint-Tropez Couleur Bleu, μιας εκδήλωσης την οποία εγκαινίασε η Agnès Bouquet.

Η εγκατάσταση έχει τη μορφή ενός καμβά ο οποίος τυλίγει τον φάρο και τον μετατρέπει σε «χρωματικό μανιφέστο».

H «Coraux Fractals 1» στέκει ως έντονος φάρος κατά τη διάρκεια της μέρας αλλά και της νύχτας χάρη στους UV προβολείς που ενσωμάτωσε ο Chevalier για να αναδείξει τα φωσφορίζοντα χρώματα.

Ο κοραλλιογενής ύφαλος του Γάλλου καλλιτέχνη που τυλίγει τον φάρο γίνεται τη νύχτα φωτοβόλος, φέρνοντας στον νου τη βιοφωταύγεια, την παραγωγή και εκπομπή φωτός από ζώντες οργανισμούς, θαλάσσια όντα στα βάθη των ωκεανών όπου δεν φθάνει το φως του ήλιου.

Με αυτό το έργο του, ο Chevalier όπως μεταδίδει σχετικά το ΑΠΕ, εξερευνά τη σχέση μας με τις ζώσες υπάρξεις, τις ορατές και τις αόρατες και επιδιώκει να ξαναδημιουργήσει τις συνθήκες για συμβίωση ανθρώπων και φύσης.

Παράλληλα, το Ίδρυμα Linda and Guy Pieters φιλοξενεί την έκθεση «Corauxllages -Michel Chevalier»: περισσότερα από 30 νέα έργα του καλλιτέχνη, εμπνευσμένα από το θαλάσσιο σύμπαν και τα κοράλλια. Σε αυτά τα με έντονα χρώματα κολάζ του ο δημιουργός αποτίει επίσης φόρο τιμής στα «papiers collées» του Ανρί Ματίς.

Η έκθεση ολοκληρώνεται στις 29 Αυγούστου ενώ η εγκατάσταση «Coraux Fractals 1» θα παραμείνει έως τις 4 Νοεμβρίου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από Πηγή: tanea.gr

Κοινοποίηση σε :
Προηγούμενο άρθρο Δημόπουλος: «Εμβολιαζόμαστε όλοι και όλες τώρα, είναι στο χέρι μας»
Επόμενο άρθρο «Εδώ Λιλιπούπολη»: Αναβολή συναυλιών λόγω κρούσματος κοροναϊού στην καλλιτεχνική ομάδα