Ο ποδηλατόδρομος «φάντασμα» του δήμου Αθηναίων


Θα μπορούσε να ενώνει δύο αρχαιολογικούς χώρους, τον Κεραμεικό με την Ακαδημία

Ο ποδηλατόδρομος «φάντασμα» του δήμου Αθηναίων | tanea.gr Ξέρατε πως το 2011 το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων είχε αποφασίσει την κατασκευή του ποδηλατόδρομου Κεραμεικός – Ακαδημία Πλάτωνος; Ναι. Kαι όλοι έλεγαν, τότε – αλλά και και λίγο αργότερα – πως αυτός ο ποδηλατόδρομος μπορεί να γίνει πολύ εύκολα. Κι όμως, είμαστε 10 χρόνια μετά, στο 2021, και ο ποδηλατόδρομος δεν έγινε ποτέ. Ούτε τώρα που έγιναν ανακοινώσεις για τη δημιουργία του Μουσείου στην Ακαδημία Πλάτωνος, ειπώθηκε κάτι για τον ποδηλατόδρομο. Πρόκειται για μία βατή διαδρομή μήκους μόλις 2 χλμ, αξιοποιήσιμη και τουριστικά. Θα μπορούσε να ενώνει δύο αρχαιολογικούς χώρους, τον Κεραμεικό με την Ακαδημία. Και δύο υπερτοπικούς πόλους, το Γκάζι και τους πεζόδρομους του Κεραμεικού με το πάρκο της Ακαδημίας.

Η περίπτωσή του φανερώνει – δυστυχώς – πώς αντιμετωπίζεται στην Αθήνα και στη χώρα μας, η μετακίνηση με ποδήλατο. Είναι τα πρώτα έργα που βγαίνουν εκτός τεχνικού προγράμματος και σχεδιασμού.

Κρίμα… Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από Πηγή: tanea.gr

Κοινοποίηση σε :
Προηγούμενο άρθρο Το άνοιγμα του τουρισμού περνάει κι από τον οριζόντιο εμβολιασμό των κατοίκων στα νησιά
Επόμενο άρθρο «MEGA STAR» με τη Μαντώ Γαστεράτου και τον Αντώνη Δημητριάδη – Καλεσμένος ο Βαλάντης