Πέθανε η ηθοποιός Μιράντα Κουνελάκη


Θλίψη σκόρπισε στον καλλιτεχνικό χώρο η είδηση θανάτου της ηθοποιού Μιράντα Κουνελάκη

Πέθανε η ηθοποιός Μιράντα Κουνελάκη | tanea.gr

Θλίψη σκόρπισε στον καλλιτεχνικό χώρο η είδηση θανάτου της ηθοποιού Μιράντα Κουνελάκη.

Το θλιβερό γεγονός έκανε γνωστό ο Σπύρος Μπιμπίλας μέσω ανάρτησής του στο Facebook.

Η Μιράντα Κουνελάκη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1939. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Ελληνικού Ωδείου, απ’ όπου αποφοίτησε με άριστα το 1961. Επίσης έκανε αρκετά χρόνια σπουδές μουσικής και πιάνου.

Στο θέατρο πρωτοεμφανίστηκε το 1962 με το Θίασο Κατερίνας Ανδρεάδη με το έργο ”30 δευτερόλεπτα έρωτα”.

Η Μιράντα Κουνελάκη έχει γράψει από νεαρή ηλικία θεατρικά έργα, στίχους, τηλεοπτικά σενάρια από έργα του Βιζυηνού, του Ροΐδη, του Παπαδιαμάντη, κ.ά., έχει κάνει μετάφραση και διασκευή θεατρικού έργου, επιθεωρησιακά νούμερα, χρονογραφήματα, διηγήματα, πολλά κείμενα για παιδάκια, κείμενα για θεατρικό αναλόγιο κ.λπ. Μερικές από τις σημαντικότερες παραστάσεις που έλαβε μέρος: “Τα παιδιά μας οι κέρβεροι”, “Κόκκινα φανάρια”, “Τελευταίο φθινόπωρο”, “Ο Χριστός ξανασταυρώνεται”, “Πραματευτής”, “Καληνύχτα Μαργαρίτα”, “Ο έμπορος της Βενετίας”, “Ιούλιος Καίσαρ”, “Η κυρία με το σκυλάκι”, “Το κορίτσι με το κορδελάκι” Θίασος Μάνου Κατράκη) κ.ά.

Στον κινηματογράφο εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1960 στην ταινία Για Σένα την Αγάπη μου”. Στην τηλεόραση εμφανίστηκε σε σειρές όπως “Άγνωστος πόλεμος”, “Ισιδώρα” κ.ά.

Φιλμογραφία

Το βλέμμα του Οδυσσέα / Ullyses ‘Gaze (1995)

Ο Μεγαλέξανδρος (1980)

Ισιδώρα (1975)

Αντάρτες των πόλεων (1972)

Η χαραυγή της νίκης (1971)

Η Οδύσσεια ενός ξεριζωμένου (1969)

Ζήσε για την αγάπη μας (1968)

Τόσα όνειρα στους δρόμους (1968)

Ο νικητής (1965)

Παιδί μου δεν αμάρτησα (1964)

Πικρή μου, Αγάπη (1964)

Ο λουστράκος (1962)

Ο χρυσός και ο τενεκές (1962)

Η υπέροχη οπτασία (1962)

Η απολύτρωση (1961)

Άτλας (1961)

Για σένα την αγάπη μου (1960)

Η λίμνη των στεναγμών (1959)

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από Πηγή: tanea.gr

Κοινοποίηση σε :
Προηγούμενο άρθρο Πορτογαλία : Νέο θλιβερό ρεκόρ με πάνω από 300 νεκρούς το τελευταίο 24ώρο
Επόμενο άρθρο «Τρελάθηκαν» στην Ολλανδία με Γιακουμάκη: Έδωσαν σε πιάτο το όνομά του