Πίτερ Σπίγκελ: Θα αλλάξει η πολιτική των ΗΠΑ στην Ανατ. Μεσόγειο – Ο Τραμπ θα ξεχαστεί γρήγορα


«Θα δούμε νέα προσέγγιση με θέσεις πιο κοντά στην ελληνική πλευρά τόσο στα ελληνοτουρκικά όσο και στο Κυπριακό» λέει στα «ΝΕΑ» ο διευθυντής των «Financial Times» και απαντά σε κρίσιμα ερωτήματα για την επόμενη ημέρα στις ΗΠΑ

Πίτερ Σπίγκελ: Θα αλλάξει η πολιτική των ΗΠΑ στην Ανατ. Μεσόγειο - Ο Τραμπ θα ξεχαστεί γρήγορα | tanea.gr

Γνωρίζοντας εις βάθος την επικαιρότητα και τα πεπραγμένα στην Ουάσιγκτον ως διευθυντής των «Financial Times» στις ΗΠΑ, ο Πίτερ Σπίγκελ δίνει απαντήσεις μέσω της συνέντευξής του με «ΤΑ ΝΕΑ» σε κρίσιμα ερωτήματα για την επόμενη μέρα στις ΗΠΑ, λίγες μέρες πριν από την ορκωμοσία του Μπάιντεν και με ζωντανές ακόμη τις εικόνες εισβολής εξοργισμένων οπαδών του Τραμπ στο Καπιτώλιο.

Ο αμερικανός δημοσιογράφος, γνώριμος της Ελλάδας ως τακτικός ομιλητής στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και βαθύς γνώστης της ελληνικής κρίσης χάρη στη θέση του ως πρώην επικεφαλής της διεθνούς εφημερίδας στις Βρυξέλλες, μιλά για το αν θα καταφέρει ο Μπάιντεν να συμφιλιώσει την πολωμένη πολιτική σκηνή των ΗΠΑ, για τις διατλαντικές σχέσεις, για τις θέσεις του εκλεγμένου προέδρου όσον αφορά την Ανατολική Μεσόγειο.

Η συζήτησή μας ξεκινά από την εφόρμηση στο Καπιτώλιο. «Ποτέ κανείς εδώ και διακόσια χρόνια δεν κατάφερε να επιτεθεί στο Καπιτώλιο. Είναι κακό για την εικόνα των ΗΠΑ, προκαλεί φόβο σε πολλούς Αμερικανούς, αξιωματούχοι αλλά και δημοσιογράφοι θεωρούνται πιθανοί στόχοι επιθέσεων, είναι επιβλαβές για την αμερικανική πολιτική» είναι τα πρώτα λόγια του Σπίγκελ.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξή του στα ΝΕΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ που κυκλοφορούν

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από Πηγή: www.tanea.gr

Κοινοποίηση σε :
Προηγούμενο άρθρο Γερμανία : Μειώσεις φόρων «α λα Τραμπ» ζητούν οι επιχειρήσεις από την κυβέρνηση
Επόμενο άρθρο Κοροναϊός : Σε τι διαφέρουν τα τεστ με δείγμα σιέλου και ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος