Παπαευαγγέλου: Η μετάλλαξη Δέλτα κάνει μεγάλες συρροές – Τι είπε για τον εμβολιασμό παιδιών


Την επόμενη εβδομάδα ανοίγει η πλατφόρμα εμβολιασμών για παιδιά 15-17 ετών

Παπαευαγγέλου: Η μετάλλαξη Δέλτα κάνει μεγάλες συρροές – Τι είπε για τον εμβολιασμό παιδιών | tanea.gr

Το χαρακτηριστικό της μετάλλαξης Δέλτα είναι ότι κάνει μεγάλες συρροές, τόνισε στον ΣΚΑΪ 100,3 η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, και μέλος της επιτροπής Ειδικών Βάνα Παπαευαγγέλου.

Τα πρωτόκολλα λειτουργίας των κατασκηνώσεων είναι αρκετά σοβαρά και καλά φτιαγμένα, αλλά όταν έχει τόσο μεταδοτική νόσο μπορούν εύκολα να γίνουν μεγάλες συρροές σημείωσε ειδικότερα.

Τόνισε ότι υπάρχει έξαρση των κρουσμάτων, καθώς η χαλάρωση ειδικά όσον άφορα στους νέους συνέπεσε με την είσοδο της μετάλλαξης Δέλτα.

Σχετικά με το ενδεχόμενο να ανοίξει η πλατφόρμα του εμβολιασμού και για τα παιδιά κάτω των 15 ετών, η κ. Παπαευαγγέλου σχολίασε ότι «θα είμαστε φειδωλοί, ωστόσο υπάρχουν παιδία με υποκείμενα νοσήματα κάτω των 15 ετών που ξέρουμε ότι θα νοσήσουν, όποτε η συζήτηση θα γίνει για αυτά τα παιδιά».

Προειδοποίησε μάλιστα ότι θα έχουμε παιδιά που θα νοσήσουν βαρύτερα λόγω υποκειμένων νοσημάτων.

Την επόμενη εβδομάδα ανοίγει η πλατφόρμα εμβολιασμών για παιδιά 15-17 ετών

Υπενθυμίζεται πως ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, κ Θεμιστοκλέους στην τακτική ενημέρωση, είπε ότι για τα παιδιά 15-17 ετών η πλατφόρμα εμβολιασμού θα ανοίξει την επόμενη εβδομάδα.

Ραντεβού θα μπορούν να κλείνουν τα παιδιά που έχουν γεννηθεί μετά την 1.1.2006. Περισσότερες πληροφορίες θα δοθούν την Δευτέρα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από Πηγή: tanea.gr

Κοινοποίηση σε :
Προηγούμενο άρθρο Μετά τη Δέλτα ήρθε η μετάλλαξη Έψιλον – Ανησυχεί το γεγονός ότι διαφεύγει από τα εμβόλια
Επόμενο άρθρο Δήμητρα Παπαδήμα: «Ο Γιάννης τον έφερε σπίτι να μου ζητήσει γονατιστός συγγνώμη»