Σκυλακάκης: Αρχές 2021 αναμένεται δυναμική ανάκαμψη της οικονομίας


Για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας μίλησε στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης

Σκυλακάκης: Αρχές 2021 αναμένεται δυναμική ανάκαμψη της οικονομίας | tanea.gr

Για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας μίλησε στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Σύμφωνα με τον υπουργό, αν και η ύφεση εξαιτίας της πανδημίας είναι μεγάλη, τα στοιχεία για τον Αύγουστο είναι καλύτερα σε σχέση με εκείνα του Ιουλίου.

Ο κ. Σκυλακάκης εξέφρασε τη βεβαιότητά του για τις αντοχές της ελληνικής οικονομίας και υποστήριξε πως το σημαντικό είναι πως έχει διατηρηθεί η εμπιστοσύνη των εταίρων, των θεσμών και των αγορών.

Επίσης, αναφέρθηκε στο Ταμείο Ανάκαμψης λέγοντας πως «το νωρίτερο που μπορούμε να υποβάλουμε τελικό σχέδιο είναι αρχές Ιανουαρίου, το δεύτερο τρίμηνο του 2021 αναμένεται ότι θα έρθει η προκαταβολή».

Η προσπάθεια, σύμφωνα με τον υπουργό, θα αφορά τους κλάδους που κυρίως πλήττονται, «αλλά θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε και ολόκληρη την οικονομία», υποστήριξε.

Εκτίμησε πως στις αρχές του 2021 αναμένεται μια δυναμική ανάκαμψη, ενώ όταν θα έρθει η ώρα και του μαζικού εμβολιασμού, τότε θα αλλάξει και η ψυχολογία της παγκόσμιας οικονομίας.

Αναφέρθηκε ακόμα στην ανεργία, τις θέσεις εργασίας, τα επιδόματα και τόνισε πως «πρέπει να πάμε σε άλλο μοντέλο, ωστόσο δεν μπορεί να λειτουργήσει μια οικονομία χωρίς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

Όσον αφορά την επιδοματική πολιτική, υποστήριξε πως έχει όρια και αυτά είναι η καρδιά της πανδημίας, όπου δεν υπάρχει εναλλακτική λύση.

Πηγή: tanea.gr

Κοινοποίηση σε :
Προηγούμενο άρθρο Ρίβερς : Το NBA δεν θα λύσει τα προβλήματα της κοινωνίας αλλά είναι μέρος της
Επόμενο άρθρο Εμβόλιο κοροναϊού: Στη φάση 2 οι κλινικές δοκιμέςσε τρεις ευρωπαϊκές χώρες