Τουλάχιστον 1.500 εταιρείες θύματα της κυβερνοεπίθεσης στην Kaseya


Έτοιμοι να διαπραγματευτούν δηλώνουν οι χάκερς

Τουλάχιστον 1.500 εταιρείες θύματα της κυβερνοεπίθεσης στην Kaseya | tanea.gr

Πάνω από 1.500 επιχειρήσεις σε όλον τον κόσμο έχει πληγεί μέχρι στιγμής από την κυβερνοεπίθεση ransomware, που έχει ως στόχο την εταιρεία τεχνολογίας πληροφοριών Kaseya.

Αυτό δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Kaseya, τονίζοντας ότι μέχρι στιγμής είναι πολύ δύσκολο να εκτιμηθεί ο ακριβής αντίκτυπος της επίθεσης της Παρασκευής, επειδή τα περισσότερα πλήγματα δέχθηκαν πελάτες των πελατών της Kaseya.

Η Kaseya παρέχει εργαλεία λογισμικού σε εταιρείες που συνήθως χειρίζονται εργασίες back-office για μικρές επιχειρήσεις χωρίς τμήμα IT.

Ένα από αυτά τα εργαλεία παραβιάστηκε την Παρασκευή, επιτρέποντας στους χάκερ να παραλύσουν εκατοντάδες επιχειρήσεις και στις πέντε ηπείρους. Αν και οι περισσότεροι από τους πληγέντες ήταν μικρής εμβέλειας – όπως γραφεία των οδοντιάτρων ή λογιστών- η διαταραχή έγινε αισθητή πιο έντονα στη Σουηδία, όπου εκατοντάδες σούπερ μάρκετ έπρεπε να κλείσουν επειδή τα ταμεία τους δεν λειτουργούσαν, ή η Νέα Ζηλανδία, όπου σχολεία και νηπιαγωγεία έμειναν εκτός σύνδεσης.

Οι χάκερ που ανέλαβαν την ευθύνη, ζήτησαν 70 εκατομμύρια δολάρια ως λύτρα για την αποκατάσταση όλων των δεδομένων των επηρεαζόμενων επιχειρήσεων, αν και σύμφωνα με το Reuters έχουν δείξει την προθυμία να μετριάσουν τις απαιτήσεις τους.

“Είμαστε πάντα έτοιμοι να διαπραγματευτούμε”, δήλωσε εκπρόσωπος των χάκερς στο Reuters νωρίτερα τη Δευτέρα. Ο εκπρόσωπος δεν παρείχε το όνομά του.

Ο Voccola αρνήθηκε να πει εάν ήταν έτοιμος να αποδεχθεί την προσφορά των χάκερς.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από Πηγή: tanea.gr

Κοινοποίηση σε :
Προηγούμενο άρθρο All Star Βέρντι Γκαλά από την Εθνική Λυρική Σκηνή στο Καλλιμάρμαρο
Επόμενο άρθρο Φοιτητές στην Κρήτη θέλουν να αναπτύξουν… βρώσιμο εμβόλιο