Το εμβόλιο της AstraZeneca μάλλον δεν θα εγκριθεί για ηλικιωμένους


Η Γερμανία συνιστά τη χρήση του μόνο σε άτομα 18-64 ετών

Το εμβόλιο της AstraZeneca μάλλον δεν θα εγκριθεί για ηλικιωμένους | tanea.gr

Οι γερμανικές αρχές ανακοίνωσαν την Πέμπτη ότι δεν συνιστούν τη χρήση του εμβολίου Covid-19 της AstraZeneca σε άτομα άνω των 65 ετών, μια ακόμα ένδειξη ότι το εμβόλιο δεν θα λάβει άδεια στην Ευρώπη για την ηλικιακή ομάδα που κινδυνεύει περισσότερο από τον κοροναϊό.

Η Επιτροπή Εμβολιασμών του γερμανικού Ινστιτούτου «Ρόμπερτ Κοχ» ανακοίνωσε ότι «τα διαθέσιμα δεδομένα είναι ανεπαρκή προκειμένου να εκτιμηθεί πόσο αποτελεσματικός είναι ο εμβολιασμός σε άτομα άνω των 65 ετών».

Για τον λόγο αυτό συνιστά τη χρήση του εμβολίου μόνο σε άτομα 18-64 ετών.

Η γερμανική ανακοίνωση έρχεται να προστεθεί σε ρεπορτάζ του BBC σύμφωνα με το οποίο το εμβόλιο της AstraZeneca είναι απίθανο να εγκριθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων για χρήση σε άτομα άνω των 65 ετών λόγω υποεκπροσώπησης αυτής της πληθυσμιακής ομάδας στις κλινικές δοκιμές.

Ο Οργανισμός αναμένεται να συνεδριάσει την Παρασκευή για την έγκριση του εμβολίου, το οποίο θα ήταν το τρίτο που αδειοδοτείται εκτάκτως στην ΕΕ μετά τα εμβόλια της Pfizer και της Moderna.

Στο μεταξύ η AstraZeneca βρίσκεται σε διαμάχη με την Κομισιόν μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι θα παραδώσει στην ΕΕ μόνο 31 από τις 80 εκατομμύρια δόσεις που είχε υποσχεθεί μέχρι τον Μάρτιο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από Πηγή: tanea.gr

Κοινοποίηση σε :
Προηγούμενο άρθρο ΚΕΔ : Σιδηρόπουλος στη Ριζούπολη – Κουρομπύλια στον Άρη
Επόμενο άρθρο Ερντογάν : Μποϊκοτάρει τη Volkswagen επειδή δεν θα επενδύσει στην Τουρκία