Το Κέντρο Πομπιντού στο Παρίσι κλείνει για ανακαίνιση


Φτηνότερη και συντομότερη η επιλογή να κλείσει εντελώς το εμβληματικό μουσείο σύγχρονης τέχνης, λέει η υπουργός Πολιτισμού της Γαλλίας.

Το Κέντρο Πομπιντού στο Παρίσι κλείνει για ανακαίνιση | tanea.gr

Το Κέντρο Πομπιντού, ένας από τους κορυφαίους πολιτιστικούς προορισμούς του Παρισιού και σπίτι της μεγαλύτερης συλλογής μοντέρνας τέχνης στην Ευρώπη, θα κλείσει από το 2023 για τέσσερα χρόνια ώστε να ανακαινιστεί, σύμφωνα με δηλώσεις της υπουργού Πολιτισμού της Γαλλίας.

Σχεδιασμένο από τους αρχιτέκτονες Ρέντσο Πιάνο και Ρίτσαρντ Ρότζερς, το Κέντρο Πομπιντού άνοιξε το 1977 και πλέον εμφανίζει σημάδια γήρανσης.

«Υπήρχαν δύο επιλογές», δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού Ροσελίν Μπασελό στην Le Figaro την Δευτέρα. «Η μία ήταν το κέντρο να ανακαινιστεί παραμένοντας ανοιχτό και η άλλη να κλείσει τελείως». «Επέλεξα τη δεύτερη επειδή είναι συντομότερη και λιγότερη ακριβή», είπε η ίδια.

Όπως όλα τα υπόλοιπα πολιτιστικά κέντρα στο Παρίσι, το Κέντρο Πομπιντού έκλεισε πέρσι από τον Μάρτιο έως τον Ιούνιο, κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος της πανδημίας και πλέον παραμένει κλειστό από τα τέλη Οκτωβρίου.

Ο ριζοσπαστικός σχεδιασμός του κτιρίου τοποθετεί όλα τα δομικά στοιχεία και την μηχανολογική υποστήριξή του στο εξωτερικό, σε κοινή θέα, αφήνοντας ελεύθερους τεράστιους εκθεσιακούς χώρους στο εσωτερικό.

Οι χρωματισμοί των σωλήνων, ακολουθούν μία συγκεκριμένη σύμβαση: μπλε χρώμα για τους αγωγούς αέρα, πράσινο για σωλήνες νερού και κίτρινο για τις γραμμές ηλεκτρισμού. Στοιχεία που συνδέονται με τη μετακίνηση, όπως οι ανελκυστήρες, διαθέτουν επίσης κόκκινο χρώμα.

Η ιδέα για την δημιουργία του τολμηρού έργου στην καρδιά της γαλλικής πρωτεύουσας είχε προκαλέσει αντιδράσεις-ακόμα και μηνύσεις- το 1970, αλλά πλέον το Κέντρο Πομπιντού αποτελεί ένα από τα πιο αγαπημένα κτίρια του Παρισιού.

Συνολικά, 3,2 εκατομμύρια άνθρωποι επισκέφτηκαν το μουσείο το 2019 πριν από την έναρξη της πανδημίας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από Πηγή: tanea.gr

Κοινοποίηση σε :
Προηγούμενο άρθρο Η Ελλάδα βγαίνει στις αγορές με 10ετές ομόλογο
Επόμενο άρθρο Οι κερδισμένοι της διπλωματίας των εμβολίων και ο νέος υγειονομικός δρόμος του μεταξιού