Πολιτική

Αχτσιόγλου: Ο αυτοθαυμαζόμενος πρωθυπουργός οξύνει την κοινωνική δυσαρέσκεια

Αχτσιόγλου: Ο αυτοθαυμαζόμενος πρωθυπουργός οξύνει την κοινωνική δυσαρέσκεια

«Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., με μία ευθεία και τεκμηριωμένη αντιπολιτευτική τοποθέτηση στη ΔΕΘ, χτύπησε όλες τις πληγές που έχει προκαλέσει ο κ. Μητσοτάκης και κατέθεσε ένα συνολικό πρόγραμμα ανασυγκρότησης της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας. Αντέταξε στρατηγική έναντι στρατηγικής, δεν ήταν απλά ζήτημα επιμέρους μέτρων», δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου στο “Κόκκινο 105,5”.

«Στη στρατηγική της ΝΔ αντιτάσσουμε τη στρατηγική υπηρέτησης των αναγκών της συντριπτικής πλειονότητας της κοινωνίας, των μισθωτών, των επαγγελματιών, της μεσαίας τάξης, των ανθρώπων της δημιουργίας», σημείωσε.

Αντιθέτως, πρόσθεσε, «ο κ. Μητσοτάκης υπηρετεί εξαιρετικά συγκεκριμένα ολιγαρχικά συμφέροντα. Το έκανε με τις επιλογές του στην Υγεία για τους κλινικάρχες, με τις επιλογές του στην Παιδεία για τα ιδιωτικά κολλέγια, με τις επιλογές του στο ασφαλιστικό υπέρ πέντε μεγάλων εταιρειών και στα εργασιακά για συγκεκριμένους μεγάλους εργοδότες και κύκλους του ΣΕΒ».

Η κ. Αχτσιόγλου επισήμανε ότι «το κύμα λαϊκής δυσαρέσκειας απέναντι στην κυβέρνηση εντείνεται. Σε αυτό συντελεί αφενός η οικονομική δυσπραγία στα λαϊκά νοικοκυριά, τους εργαζόμενους και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αφετέρου το πολιτικό ύφος και ήθος που εκπέμπει ο πρωθυπουργός», ο οποίος «περιφέρεται αυτοθαυμαζόμενος και επαιρόμενος διαρκώς».

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., υπογράμμισε, «καταθέτει μια διαφορετική στρατηγική και προγραμματική πρόταση. Δίνει περιεχόμενο και διέξοδο σε αυτό το κύμα δυσαρέσκειας. Είναι πολύ σημαντικός ο ρόλος μας, ώστε αυτό το κύμα να διαμορφωθεί σε πολιτικό αίτημα για προοδευτική αλλαγή και νομίζω ότι τα πράγματα αρχίζουν και κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση».

Πηγή: vradini.gr

Back to top button