Αθλητικά

ΑΕΚ vs ΠΑΟΚ: Κράμερ εναντίον Κράμερ με φόντο το Κύπελλο και το… βουβό τοπίο!

Νταμπλ για την ΑΕΚ ή ο ΠΑΟΚ θα συνεχίσει την καλή παράδοση που έχει χτίσει τα τελευταία χρόνια στους τελικούς με την Ένωση;

Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε και το βράδυ της Τετάρτης θα το γνωρίζουμε μετά την λήξη του τελικού που θα γίνει στις… έρημες εξέδρες του Πανθεσσαλικού του Βόλου.

Ενός τελικού που χωρίς αμφιβολία υπήρξε η κωμωδία του τελευταίου διμήνου καθώς άλλαξε πολλές έδρες, πόλεις και… χώρες. Από το Πανθεσσαλικό στο ΟΑΚΑ και από εκεί στην Κύπρο.

Και μετά Γιάννενα, Αγρίνιο και Λαμία. Έχει όμως και συνέχεια. Πέρασε από το Βελιγράδι, τα Τίρανα, το Βουκουρέστι, αλλά και την Βαρσοβία.

Τελικά… επέστρεψε στον Βόλο, όχι όμως με την μορφή μιας ποδοσφαιρικής γιορτής. Ενός κανονικού τελικού δηλαδή με γεμάτες εξέδρες και φίλους και των δύο ομάδων.

Οι… ανίκανοι αρμόδιοι αποφάσισαν απλά να έχει ένα χαρακτήρα απλής διεκπεραίωσης σε άδειες εξέδρες και με λιγοστές παρουσίες μέσω προσκλήσεων. Τελικός όχι γιορτή, αλλά τελικός σκέτη ντροπή δηλαδή.

Με την ελπίδα ότι για τελευταία φορά ζούμε ένα τέτοιο φιάσκο (αν και κάθε χρόνο τα ίδια ευχολόγια λέμε και γράφουμε) υπάρχει και το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι.

Εκεί όπου οι δύο Δικέφαλοι έχουν πολλά και σημαντικά κίνητρα για την κατάκτηση του τροπαίου.

Η ΑΕΚ αγνοεί το νταμπλ από τα τέλη της δεκαετίας του ’70. Πάρα πολλά χρόνια, αφού ούτε στην κυριαρχία της με την ομαδάρα του Μπάγεβιτς, παρά τα 3 σερί πρωταθλήματα δεν κατάφερε να πάρει Κύπελλο.

Τώρα το βλέπει ως μια χρυσή ευκαιρία. Καλή ομάδα έχει, λύσεις πολλές στα χέρια του Αλμέιδα και ενθουσιασμός μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος πριν από δύο εβδομάδες. Καλό τρίπτυχο για να δώσει ώθηση τροπαίου.

Από την άλλη ο ΠΑΟΚ, σε μια σεζόν που άφησε πολλά και ανάμεικτα συναισθήματα, θέλει να την κλείσει με τον πιο γλυκό τρόπο.

Με ένα τίτλο, που θα βάλει σφραγίδα επιτυχίας σε μια χρονιά όπου ο Δικέφαλος του Βορρά άλλαξε ρότα δείχνοντας εμπιστοσύνη σε πολλά νέα παιδιά από τα… σπλάχνα του.

Αν και το περιβάλλον θα είναι αποστειρωμένο, σε ένα… βουβό γήπεδο που δεν θα έχει στο ελάχιστο κλίμα τελικού όλα δείχνουν ότι εντός αγωνιστικού χώρου θα δούμε ωραία πράγματα.

Μακάρι να μας αποζημιώσουν οι δύο ομάδες και να έχουμε και κάτι καλό θα θυμόμαστε από αυτόν τον περιπετειώδη τελικό!

Πηγή: thecaller.gr

Back to top button