Κόσμος

Αυστρία: Πάνω από το 60% του πληθυσμού είναι ήδη πλήρως εμβολιασμένο κατά του κορωνοϊού

Έρευνα: Ο εμβολιασμός κατά της COVID-19 προστατεύει τους ασθενείς με καρκίνο

Στην Αυστρία, πάνω από το 60% του πληθυσμού είναι πλήρως εμβολιασμένο κατά του κορωνοϊού, και, σύμφωνα με τους τρέχοντες αριθμούς ψηφιακών πιστοποιητικών εμβολιασμού, συγκεκριμένα το 60,06% των ανθρώπων στη χώρα έχουν πλήρη προστασία εμβολιασμού, ενώ ο αριθμός εκείνων που εμβολιάστηκαν τουλάχιστον μία φορά είναι ελαφρώς υψηλότερος στο 63,58%.

Συνολικά, πάνω από 5,364 εκατομμύρια άνθρωποι (στον πληθυσμό των 8,9 εκατομμυρίων κατοίκων της Αυστρίας) είναι πλήρως εμβολιασμένοι, 5,680 εκατομμύρια είναι τουλάχιστον μερικώς εμβολιασμένοι, και πάνω από 10,75 εκατομμύρια εμβολιασμοί έχουν καταγραφεί στο ηλεκτρονικό μητρώο εμβολιασμών.

Το ποσοστό εμβολιασμού μειώθηκε και πάλι σημαντικά τις τελευταίες εβδομάδες. Την προηγούμενη εβδομάδα, έγιναν κατά μέσο όρο 12.581 εμβολιασμοί την ημέρα — ενώ, στο τέλος Αυγούστου ο μέσος όρος των επτά ημερών ήταν πάνω από 20.000.

Στις αρχές αυτής της εβδομάδας, οι αριθμοί νέων κρουσμάτων Covid-19 διαμορφώνονται σε υψηλό επίπεδο παραμένοντας ωστόσο σταθεροί, αλλά παρ ‘ όλα αυτά, ορισμένα φεστιβάλ στο ομόσπονδο κρατίδιο της Κάτω Αυστρίας έχουν ήδη ακυρωθεί, επειδή, σύμφωνα με τους διοργανωτές δεν είναι εφικτός ο έλεγχος του “τριπλού κανόνα”: πιστοποιητικό εμβολιασμού/νόσησης/αρνητικού τεστ.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων, η “επίπτωση των επτά ημερών”, δηλαδή ο αριθμός των νέων λοιμώξεων με τον κορονοϊό τις τελευταίες επτά ημέρες ανά 100.000 κατοίκους, είναι 149,8, με τον αριθμό να εξακολουθεί να είναι υψηλότερος στη Βιέννη (210,8) και στην ‘Ανω Αυστρία (188), ενώ χαμηλότερος καταγράφεται στο Τιρόλο (86,7) και το Μπούργκενλαντ (91,6).

Τα υπουργεία Υγείας και Εσωτερικών στη Βιέννη ανέφεραν σήμερα, Τετάρτη, 2.022 νέες μολύνσεις μέσα στις τελευταίες 24 ώρες (σχεδόν 800 περισσότερες από το προηγούμενο εικοσιτετράωρο), το σύνολο των θανάτων στην Αυστρία από την εμφάνιση της πανδημίας ανέρχεται σε 10.933, και αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται σε νοσοκομείο 876 άνθρωποι με Covid-19, οι 216 από αυτούς βρίσκονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Πηγή: vradini.gr

Back to top button