Κόσμος

AUKUS – Γαλλία: Αντεπιτίθεται ο Μακρόν : Ζητάει ευρωστρατό και ανακοινώνει «σφήνα» με Ινδία

AUKUS: Στην αντεπίθεση η Γαλλία - Ανακαλεί τους πρέσβεις από ΗΠΑ και Αυστραλία - Οι αντιδράσεις των συμμάχων

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας συμφώνησε με τον Ινδό ομόλογό του να συνεργαστούν οι δύο χώρες τους σε ένα πρόγραμμα για την προώθηση «μιας πραγματικά πολυμερούς διεθνής τάξης», ανακοίνωσε απόψε το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών.
Ο Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν και ο Σουμπραχμανιάν Τζαϊσανκάρ συμφώνησαν επίσης, στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν, να εμβαθύνουν τη στρατηγική συνεργασία τους που βασίζεται «σε μια σχέση πολιτικής εμπιστοσύνης μεταξύ δύο μεγάλων κυρίαρχων κρατών του Ινδοειρηνικού», προστίθεται στην ανακοίνωση.
Παράλληλα, Κλεμέντε Μπον, υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Εμμανουέλ Μακρόν, αναρωτήθηκε σήμερα γιατί θα πρέπει να εξασφαλίζουν την άμυνα της Ευρώπης οι ΗΠΑ. «Είναι στο χέρι μας να το κάνουμε, έχουμε την τεχνογνωσία, τα οικονομικά μέσα και την ικανότητα» τόνισε σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό France24.
Ο ίδιος άφησε να φανερωθεί η στεναχώρια του για τη στάση του Λονδίνου λέγοντας ότι μετά την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ επέστρεψε στη σχέση εξάρτησης με την Ουάσινγκτον.

Αναφορικά με τους Αυστραλούς δήλωσε “Δεν ξέρω πώς μπορούμε να εμπιστευτούμε τους Αυστραλούς εταίρους μας τώρα. Δεν ήταν μια κίνηση εναντίον της Γαλλίας, υπονομεύει την εμπιστοσύνη της Ευρώπης”.
Ενδεικτικό του παγκόσμιου παιχνιδιού που έχει ξεκινήσει είναι ότι σε ελάχιστο χρόνο τα λεγόμενά του πέρασαν στα ρωσικά ΜΜΕ με το Sputnic να του προσφέρει την πρώτη θέση για αρκετές ώρες.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Πηγή: vradini.gr

Back to top button