Πολιτική

ΔΕΘ – Τσίπρας: «Καρφιά» σε Μητσοτάκη για εκλογές, πανδημία, Πλεύρη και Μπογδάνο

ΔΕΘ - Τσίπρας: «Καρφιά» σε Μητσοτάκη για εκλογές, πανδημία, Πλεύρη και Μπογδάνο

Επιθετικός εμφανίστηκε στη σημερινή συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ ο Αλέξης Τσίπρας, προκαλ΄΄ωντας επί της ουσίας τον πρωθυπουργό, με φόντο την υπουργοποίηση του Θάνου Πλεύρη αλλά και για τα ατυχή ατοπήματα του βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνου Μπογδάνου ο οποίος δημοσιοποίησε ονόματα νηπίων.

Ο Αλέξης Τσίπρας παρουσιάστηκε κατηγορηματικός έναντι του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, λέγοντας ότι είναι οξύμωρο να μιλάει για πολιτικό κέντρο και να έχει, όπως είπε, υπουργοποιήσει τρία στελέχη του ΛΑΟΣ.

Σημείωσε ακόμη ότι κατάφερε να διεμβολίσει το χώρο της ακροδεξιάς με μια ανορθολογική στάση στην Συμφωνία των Πρεσπών και με οξύ λόγο σε κρίσιμα θέματα, όπως στο Μάτι όπου κατηγόρησε τον αντίπαλό του για μία τραγωδία.

«Η επιλογή Πλεύρη για τη θέση του υπουργού Υγείας που είχε ταχθεί αναφανδόν εναντίον των εμβολίων Η1Ν1, είχε ταχθεί εναντίον των γυναικών οροθετικών γυναικών από Αφρική, ζητούσε αίμα στα σύνορα, και είχε πει δημόσια ότι δεν είναι δουλειά της κυβέρνησης να πείσει για να εμβολιαστούν έγινε υπουργός Υγείας την πιο κρίσιμη στιγμή της πανδημίας. Πώς εξηγείται;» είπε για να προσθέσει σε υψηλούς τόνους.

«Έχει γραμμάτια να ξεπληρώσει ο κ. Μητσοτάκης αλλά είναι ανησυχητικό για την πορεία του τόπου».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε και στην πρόσφατη δημοσιοποίηση από τον βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνο Μπογδάνο ονόματα νηπίων. «Είναι ανησυχητικό να στοχοποιείς τα νήπια. Είναι αθλιότητα και ακόμα μεγαλύτερη αθλιότητα ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν βρήκε να πει μια κουβέντα για τον Μπογδάνο και την ίδια μέρα μαζί με τον κ. Βορίδη πολιτογραφούσε την οικογένεια Αντετοκούνμπο Έλληνες όταν έχει φέρει διατάξεις που κανένας άλλος δεν μπορεί να πολιτογραφηθεί Έλληνας».

Δεν έχει να περιμένει πολλά ο λαός από τον Μητσοτάκη, συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας, «παρά μόνο την υπουργοποίηση Μπογδάνου»

Ο Μητσοτάκης έχει το πρόσωπο του Ιανού

Μάλιστα πρόσθεσε σημειώνοντας ότι «ο κ. Μητσοτάκης έχει το πρόσωπο του Ιανού. Ιανός που ψαρεύει στα θολά νερά της Χρυσής Αυγής και από την άλλη με το πρόσωπο με του φιλελεύθερου και του κεντρώου».

Πρόωρες εκλογές

Στο θέμα των πρόωρων εκλογών αναφέρθηκε στο ξεκίνημα της συνέντευξης Τύπου στη ΔΕΘ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, καλώντας τον πρωθυπουργό εάν «έχει το θάρρος και την τόλμη να τις προκηρύξει».

Ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε πυρά προς τον ο κ. Μητσοτάκη, σημειώνοντας πως από το βήμα της ΔΕΘ απέδειξε – όπως είπε – ότι «παραμένει Μητσοτάκης».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε και στο μέτωπο της πανδημίας επιρρίπτοντας ευθύνες για τους κυβερνητικούς χειρισμούς και την πορεία του εμβολιασμού.

Αναφερόμενος στον αριθμό των κρουσμάτων, υποστήριξε ότι δείχνουν παταγώδη αποτυχία.

«Κάποιος πρέπει να αναλάβει αυτή την ευθύνη. Η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια σε κρούσματα και δεύτερη σε θανάτους (στατιστικά). Αυτή η δυσμενής πραγματικότητα έχει αιτίες. Κάποιοι δεν πέτυχαν το στόχο τους. Δεν γίνεται τη θετική εξέλιξη να την πιστώνεται ο Μωυσής και την αποτυχία οι πολίτες» τόνισε χαρακτηριστικά.

Με ποιο κόμμα θα συνεργαστεί

Με αφορμή και τη χθεσινή ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο Βελλίδειο όπου αναφέρθηκε στις μετεκλογικές συνεργασίες του ΣΥΡΙΖΑ, σε περίπτωση που στις εκλογές αναδειχθεί πρώτο κόμμα, τοποθετήθηκε για την επόμενη μέρα και το όραμά του για μία προοδευτική κυβέρνηση.

«Το κρίσιμο ζήτημα είναι η χώρα να αποκτήσει προοδευτική κυβέρνηση που θα δώσει όραμα με μια ριζικά διαφορετική πολιτική προς όφελος της κοινωνίας που θα απαντήσει στο μεγάλο ζήτημα της χώρας που είναι η διεύρυνση των ανισοτήτων» είπε για να προσθέσει.

Για το ποια άλλα πρόσωπα θα μπορούσαν να στελεχώσουν μία πιθανή κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι θέλουμε και προσωπικότητες που έχουν αναδειχθεί μέσα την κοινωνία και απέδειξαν την επάρκειά τους.

«Νεοφιλελεύθερη κατεύθυνση ή κοινωνική συνοχή;»

«Το κρίσιμο δίλημμα αυτή την ώρα είναι αν η χώρα θα συνεχίσει στην νεοφιλελεύθερη αντικοινωνική κατεύθυνση που την οδηγεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη ή αν η χώρα θα προχωρήσει με πολιτικές που θα διαφυλάξουν την κοινωνική συνοχή. Θα έχουμε μια κυβέρνηση προοδευτική προς αυτή την κατεύθυνση στις εκλογές με την απλή αναλογική ή θα υπάρξουν περιπέτειες;».

Δεσμευόμαστε, συμπλήρωσε, ότι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί προϋπόθεση για μια εξέλιξη που θα φέρει προοδευτική κυβέρνηση για να υλοποιηθεί αυτό το πρόγραμμα.

Κοστολογημένες οι προτάσεις μας

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στις προτάσεις που κατέθεσε χθες, από το βήμα της ΔΕΘ τονίζοντας ότι είναι κοστολογημένες μία προς μία.

«Δεν ξεπερνούν τα 2 δις το χρόνο. 1,8. Τα μέτρα χθες , όπως η διαγραφή του ιδιωτικού χρέους είναι άπαξ».

Πηγή: vradini.gr

Back to top button