Κόσμος

Έκρηξη ηφαιστείου – Ισπανία: Σεισμός 3,8 Ρίχτερ άνοιξε νέο μέτωπο λάβας στη Λα Πάλμα

Έκρηξη ηφαιστείου - Ισπανία: Σεισμός 3,8 Ρίχτερ άνοιξε νέο μέτωπο λάβας στη Λα Πάλμα

Ένας σεισμός 3,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε χθες το βράδυ στο νησί Λα Πάλμα, άνοιξε νέο μέτωπο λάβας από το ηφαίστειο που εξερράγη λίγα 24ωρα πριν.

Το νέο μέτωπο εντοπίστηκε μισό μίλι πιο μακριά από το πρώτο σημείο από όπου εξερράγη η λάβα, η οποία έχει ήδη αναγκάσει 6.000 από τους 80.000 μόνιμους κατοίκους του νησιού να εγκαταλείψουν τις κατοικίες τους, πριν τους «καταπιεί» η κάθοδος της λάβας.

Πηγή φώτο: DailyMail

Η λάβα προχωρά προς τη θάλασσα και όταν την αγγίξει θα δημιουργηθεί ένα ιδιαίτερα τοξικό νέφος υδροχλωρικού οξέος, μαζί με σωματίδια γυαλιού, τα οποία θα σχηματιστούν όταν ψυχθούν απότομα τα λιωμένα βράχια που παρασέρνει η λάβα.

Πηγή φώτο: DailyMail

Η αστυνομία έχει δημιουργήσει μια ζώνη προστασίας για τους ανθρώπους, ώστε να βρίσκονται μακριά από το νέφος, το οποίο θα καλύψει την περιοχή από το τουριστικό θέρετρο του Πουέρτο Νάος στα νότια μέχρι την Πλάγια Βίνα, στα βόρεια του νησιού ενώ αναμένεται να επεκταθεί έως και δύο ναυτικά μίλια στη θάλασσα.

Αν και η λάβα έχει ήδη καταστρέψει 166 σπίτια και έχει κάψει περίπου 250 στρέμματα γης, δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί.

Πηγή φώτο: DailyMail

Πηγή: DailyMail

Πηγή: vradini.gr

Back to top button