Πολιτική

Επίσκεψη Μηταράκη σε Δανία και Ισπανία – Τα θέματα της ατζέντας

Επίσκεψη Μηταράκη σε Δανία και Ισπανία - Τα θέματα της ατζέντας

Στην Κοπεγχάγη, βρίσκεται ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης κατόπιν πρόσκλησης του Υπουργού Μετανάστευσης και Ενσωμάτωσης της Δανίας, κ. Mattias Tesfaye.

Η ατζέντα στη συνάντηση των κ.κ. Μηταράκη και Tesfaye, περιλαμβάνει τις διαπραγματεύσεις για το νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου, την αποτελεσματική προστασία των ευρωπαικών συνόρων και τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν.

Εν συνεχεία, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, συνοδευόμενος από τον Δανό ομόλογό του θα επισκεφθεί την Υπηρεσία Eπιστροφών, τα εργαστήρια του Εθνικού Κέντρου Ταυτοτήτων και το Προαναχωρησιακό Κέντρο Επιστροφών του Sjaelsmark.

Tην Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021, ο κ. Μηταράκης, θα μεταβεί στην Μάλαγα, όπου θα συμμετάσχει στη επίσημη Συνάντηση των κρατών – μελών των ΜΕD 5 (Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Μάλτα, Κύπρος), προκειμένου να συζητηθεί εκτενώς η πορεία των διαπραγματεύσεων για το νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου και να καθοριστούν οι μελλοντικές κινήσεις του αρραγούς μετώπου που έχουν διαμορφώσει οι πέντε χώρες.

Σημειώνεται ότι η συνάντηση των Υπουργών των κρατών μελών της ΕΕ και χωρών πρώτων υποδοχής MED 5 στη Μάλαγα είναι η δεύτερη συνάντηση, μετά από αυτήν του περασμένου Μαϊου στην Αθήνα, που είχε γίνει με πρωτοβουλία του κ. Μηταράκη και στην οποία είχαν λάβει μέρος ο Έλληνας Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτης Σχοινάς.PreviousNext

Πηγή: vradini.gr

Back to top button