Αθλητικά

Φανή Χαλκιά για υπόθεση ντόπινγκ: «Έκανα μηνύσεις, δικαιώθηκα αλλά απογοητεύτηκα»

Η Φανή Χαλκιά βρέθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στην παρέα του Φώτη Σεργουλόπουλου και της Τζένης Μελιτά στην ΕΡΤ1.

Η χρυσή ολυμπιονίκης του στίβου μίλησε στην εκπομπή «Πρωίαν σε είδον τη μεσημβρίαν» και μεταξύ άλλων ρωτήθηκε για την υπόθεση ντόπιγνκ στην οποία ενεπλάκη το 2008.

«Αυτό με το ντόπινγκ είχε γίνει σε μία περίοδο στο Πεκίνο, όπου ήμουν τραυματισμένη και είχα πάει να συνοδεύσω την ομάδα. Δηλαδή δεν θα αγωνιζόμουν έτσι κι αλλιώς, γιατί δε μπορούσα να αγωνιστώ. Παρ’ όλα αυτά, αμφισβητήθηκα» ανέφερε αρχικά η Φανή Χαλκιά.

«Έκαναν και μηνύσεις οι δικηγόροι μου και δράσαμε και αυτό ακούστηκε για την αθώωσή μου… δε βγάζεις ποτέ άκρη. Δηλαδή ποιος Οργανισμός και ποια Ολυμπιακή Επιτροπή και σε ποιον; Είναι τόσο χαωτικό όλο αυτό το πράγμα, στο οποίο θα χάσω χρόνο και χρήματα σίγουρα» συμπλήρωσε στη συνέχεια.

Αισθάνθηκε δικαιωμένη μετά από αυτό ή παρέμεινε το ίδιο ενοχλημένη με εκείνους τους ανθρώπους που την ενέπλεξαν στην υπόθεση του ντόπινγκ;

Η Φανή Χαλκιά ξεκαθαρίζει: «Δεν παρέμεινα εκνευρισμένη, γιατί δε νομίζω ότι ήμουν και ποτέ εκνευρισμένη. Ήμουν λίγο απογοητευμένη από το ύφος, τη στάση και τη φιλοσοφία. Πιστεύω ότι ο αθλητισμός τα τελευταία χρόνια έχει ξεφύγει στην ουσία του. Δηλαδή δε μπορείς να έχεις δύο μέτρα και δύο σταθμά για όλα τα αθλήματα, στους Ολυμπιακούς Αγώνες είσαι… ή έτσι ή γιουβέτσι, δεν γίνεται να είσαι και απ’ τα δύο, όσον αφορά τους κανονισμούς».

«Η ουσία ποια είναι; Ό,τι πετυχαίνει ένας αθλητής, αυτό που βλέπεις στα μάτια του, στην ανάσα του, που σταματάς να αναπνέεις, την ώρα που πάει να τερματίσει, να κάνει το άλμα του και βουρκώνεις, γιατί αυτός κλαίει που σηκώνει τη σημαία της χώρας του… αυτή είναι για μένα η ουσία του αθλητισμού, πάντα εκεί στέκομαι και αυτό δεν αλλάζει. Είναι η ψυχή του αθλήματος» επισημαίνει η Φανή Χαλκιά.

Πηγή: thecaller.gr

Back to top button