Πολιτική

Γεννηματά: Στόχος η παράταξή μας να αναδειχθεί και πάλι ισχυρή

Γεννηματά: Στόχος η παράταξή μας να αναδειχθεί και πάλι ισχυρή

Στόχος μας είναι «στις εθνικές εκλογές που έρχονται η παράταξη μας να αναδειχθεί και πάλι ισχυρή, πρωταγωνιστής, εγγυητής της προοδευτικής διακυβέρνησης του τόπου. Όπως μας αξίζει», τονίζει η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Τα NEA Σαββατοκύριακο».

Επισημαίνει πως η επίτευξη αυτού του στόχου «προϋποθέτει την ενότητα, την καθαρή προοδευτική ταυτότητα, την αυτόνομη πορεία μας απέναντι στην ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ», προσθέτοντας πως αυτό «το εγγυάται η ως τώρα πορεία μου» και εξηγεί: «Το 2015 ανέλαβα μια παράταξη σε παρακμή, βαθιά διχασμένη, στα όρια της εξόδου από την Βουλή. Διασφάλισα την ενότητα, ενίσχυσα τις δυνάμεις της, οδήγησα στον υπερδιπλασιασμό των εκλογικών ποσοστών της, με συνεχείς πολιτικές πρωτοβουλίες και προτάσεις για όλα τα μεγάλα θέματα του τόπου, όπως αναγνωρίζουν ακόμη και οι αντίπαλοι μας. … Η παράταξή μας μεγαλώνει από αναμέτρηση σε αναμέτρηση».

Σημειώνει ότι το Κίνημα Αλλαγής έχει τις δυνάμεις και την ευκαιρία, να κάνει το μεγάλο άλμα, «τώρα που οι πολιτικές της Δεξιάς χτυπούν την κοινωνία» και «όλοι βλέπουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί ούτε ως αντιπολίτευση». «Να είμαστε εμείς που θα γκρεμίσουμε την κυριαρχία της Μητσοτακικής δεξιάς και θα οδηγήσουμε με ασφάλεια τη χώρα και την κοινωνία στις μεγάλες αλλαγές που εγγυώνται ένα καλύτερο μέλλον», «να φέρουμε την Νέα Αλλαγή με το Πράσινο Κοινωνικό Συμβόλαιο» τονίζει εφιστώντας την προσοχή «να μη θέσουμε σε κίνδυνο την ενότητα μας και να μη θολώσει η σύγχρονη προοδευτική πολιτική μας ταυτότητα». «Η μετατροπή της παράταξης μας σε πολιτικό παράρτημα άλλων κομμάτων, θα μας οδηγήσει στη διάσπαση και την παρακμή. Αυτό δεν θα το επιτρέψω» υπογραμμίζει.

Σε ερώτηση δε για τη στάση της απέναντι στις συνεργασίες, με αφορμή την «πρόθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως διατυπώθηκε στην Θεσσαλονίκη, αν δεν καταφέρει να κερδίσει την αυτοδυναμία στην απλή αναλογική, να οδηγήσει την χώρα σε δεύτερη εκλογική αναμέτρηση σημειώνει ότι «Μητσοτάκης , Τσίπρας και τα παπαγαλάκια τους επιχειρούν να στήσουν ένα τεχνητό δίπολο στις εκλογές, να πολώσουν για να κρύψουν την γύμνια της πολιτικής τους. Κοινή τους επιδίωξη η συρρίκνωσή μας» και τονίζει: «Εμείς είμαστε ο προοδευτικός πόλος απέναντι στη Δεξιά. Εμείς δεν θα γίνουμε ορντινάντσα κανενός. Μόνο στο πλαίσιο της δικής μας εντολής, μετά από ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών και με πρωταγωνιστικό ρόλο μπορούμε να επιβάλλουμε προοδευτικές λύσεις στη διακυβέρνηση της χώρας. Αλλιώς καμία συνεργασία δεν έχει νόημα, γιατί δεν θα προσφέρει ουσιαστικά στη χώρα και στο λαό».

Χαρακτηρίζει «εξόχως πολιτική» την εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη προέδρου στο Κίνημα Αλλαγής, όποιος νομίζει ότι θα μεταβληθεί σε επικοινωνιακό show είναι βαθιά νυχτωμένος» λέει χαρακτηριστικά και προσθέτει πως «όλοι οι υποψήφιοι οφείλουν να τοποθετηθούν καθαρά και να παρουσιάσουν θέσεις πάνω στα κρίσιμα ζητήματα». «Κανείς δεν θα συνεχίσει να πορεύεται κρυπτόμενος. Ούτε είναι αποδεκτό υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος, να αντιπολιτεύεται το κόμμα του και όχι την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Κανένας δεν θα ξεγελάσει τον κόσμο της παράταξης» σημειώνει.

Ερωτηθείσα για τη σχέση των νέων με την Κεντροαριστερά, η Φώφη Γεννηματά απηύθυνε κάλεσμα να «ακούσουν όσα έχουμε να πούμε, να έρθουν να συζητήσουμε και να δώσουν δύναμη με την ψήφο τους στην επανεκκίνηση του Κινήματος. Να το κάνουν πολιτικό τους σπίτι».

Απαντώντας στο αίτημα επιστροφής στο ΠΑΣΟΚ, αφού επισημαίνει ότι «αν δεν υπήρχε το Κίνημα Αλλαγής δεν θα υπήρχε και ΠΑΣΟΚ σήμερα» τονίζει: «Το ΠΑΣΟΚ ποτέ δεν έφυγε. Ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ φωτίζει το δρόμο μας. Πορευόμαστε με τις αρχές και τις αξίες του, τιμούμε και αναδεικνύουμε την διαχρονική πορεία του».

Χαρακτηρίζει «τυχοδιωκτισμό» και «πολιτική φτώχεια» του ΣΥΡΙΖΑ να «νομίζουν ότι θα κερδίσουν κάτι μιμούμενοι τα χρώματα και τα συνθήματα μας» γιατί «δεν έχουν καμία σχέση με το ΠΑΣΟΚ , τον Ανδρέα, τις πολιτικές και το έργο μας».

Τέλος σε ερώτηση αν μπορεί να αρχίσει να αντιστρέφεται το φαινόμενο εκροών ψηφοφόρων του προοδευτικού κέντρου προς τη ΝΔ η κυρία Γεννηματά σημειώνει ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει δείξει πια το βαθιά συντηρητικό πρόσωπο της», «ο ανασχηματισμός επικύρωσε την δεξιά στροφή, και έστειλε ένα ισχυρό μήνυμα σε όσους είχαν ακόμη αυταπάτες περί δήθεν κεντρώου Μητσοτάκη» και τονίζει:

«Ναι είμαι απόλυτα πεισμένη ότι όσοι δεν έχουν συμφέροντα από αυτή την κυβέρνηση και προέρχονται από τον χώρο μας, επιστρέφουν στις ρίζες τους. Πολλοί προοδευτικοί πολίτες ψήφισαν ΝΔ το 2019 για να φύγουν ο ΣΥΡΙΖΑ και στη συνέχεια επένδυσαν προσδοκίες στο δήθεν κεντρώο και μεταρρυθμιστικό προφίλ που φιλοτέχνησαν με το αζημίωτο πολλοί και για μεγάλο διάστημα. Σήμερα βλέπουν ότι ο κ. Μητσοτάκης φτιάχνει μια Ελλάδα για λίγους.

Βρισκόμαστε στον πρόλογο μιας μεγάλης πολιτικής αλλαγής, στην οποία θέλουμε να είμαστε εκεί ως πρωταγωνιστές. Τώρα που αλλάζουν τα αιτήματα και οι διεκδικήσεις της κοινωνίας, αλλάζουν και οι πολιτικοί συσχετισμοί προς τα πάνω και γρήγορα θα φανεί. Τώρα είναι η ώρα. Όλο και περισσότεροι αντιλαμβάνονται ότι η Δεξιά δεν αλλάζει. Ο κ. Μητσοτάκης δεν αλλάζει. Και το αποδεικνύει σε όλη τη διάρκεια της θητείας του, με αλαζονεία και αναποτελεσματικότητα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: vradini.gr

Back to top button