Κόσμος

Γερμανία – εκλογές: Αναγκαία προϋπόθεση η αύξηση του κατώτατου μισθού για τον σχηματισμό κυβερνητικού συνασπισμού

«Το SPD θα συνεχίσει να σέβεται τις συλλογικές διαπραγματεύσεις. Απαιτείται ένας σημαντικά υψηλότερος κατώτατος μισθός, ο οποίος είναι αναγκαίος ειδικά για να έχουν οι πολίτες γηρατειά με αξιοπρέπεια. Εάν κάποιος θέλει να λάβει σοβαρά υπόψη την κοινωνική οικονομία της αγοράς, τότε θα πρέπει επίσης να καταβάλλονται μισθοί με τους οποίους να μπορούν να ζήσουν οι πολίτες και από τους οποίους να μπορούν να αναμένουν μια σύνταξη σε μεγάλη ηλικία από την οποία επίσης να μπορούν να ζήσουν», δήλωσε ο συμπρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD) Νόρμπερτ Βάλτερ-Μπόργιανς στα δίκτυα RTL n-tv.

«Ειδικά στον τομέα της εστίασης, ο κατώτατος μισθός δεν είναι καθοριστικός παράγοντας κόστους. Αντιθέτως, είναι τεράστιο πρόβλημα να εξευρεθούν καν εξειδικευμένοι εργαζόμενοι. Και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι μισθοί είναι πολύ χαμηλοί», πρόσθεσε.

Τέλος ο ο συμπρόεδρος των Σοσιαλδημοκρατών είπε ότι «η αύξηση του κατώτατου μισθό στα 12 ευρώ την ώρα είναι αναγκαία για τις επικείμενες διαπραγματεύσεις σχηματισμού κυβέρνησης μετά τις ομοσπονδιακές εκλογές».

Πηγή: vradini.gr

Back to top button