Πολιτική

Γιώργος Καμίνης: Χρέος όλων όσοι παρακολουθηθήκαμε να καταθέσουμε μήνυση

Για την πρωτοβουλία του να καταθέσει μήνυση για έμμεση παρακολούθηση τού τηλεφώνου του μίλησε σήμερα στην ΕΡΤ ο βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Καμίνης.

Όπως υπογράμμισε «έχουμε χρέος όλοι όσοι πιστεύουμε ότι παρακολουθηθήκαμε… να καταθέσουμε μήνυση μήπως τυχόν η δικαστική εξουσία καταφέρει να ρίξει φως στην υπόθεση».

«Έχω υπάρξει και εγώ έμμεσο θύμα παρακολούθησης γιατί κάθε φορά που μιλούσα με το συγκεκριμένο άτομο άκουγαν και εμένα» ανέφερε ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων αναφερόμενος στον προσωπικό του φίλο Γιάννη Αναστασάκο» δήλωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Όπως είπε στις «Συνδέσεις» της ΕΡΤ, o φίλος του ήταν μέσα στην λίστα των ατόμων τα οποία αποκαλύφθηκε ότι παρακολουθούνταν. «Το επίμαχο διάστημα λοιπόν είμαι και εγώ έμμεσος στόχος παρακολούθησης. Εγώ και άλλοι εκατοντάδες για να μην πω χιλιάδες άνθρωποι», συμπλήρωσε ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη και Μεταναστευσης του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Σύμφωνα με τον κ. Καμίνη, στις επίμαχες συνομιλίες που υποπτεύται ότι έχουν υποκλαπεί μπορεί να μιλούσε για θέματα της ιδιωτικής του ζωής, για θέματα των θρησκευτικών του πεποιθήσεων καθώς και για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκο Ανδρουλάκη, γεγονός που παραβιάζει τα δικαιώματά του.

Σε ερώτηση για το πώς πήρε την πρωτοβουλία να υποβάλλει μήνυση κατ’ αγνώστων και κατά τη ΕΥΠ απάντησε ότι «από τη στιγμή που βγήκε το όνομα του φίλου μου σε μια λίστα ότι παρακολουθείτο είναι πολύ πιθανό να παρακολουθήθηκα και εγώ, οπότε προσέφυγα στη δικαστική εξουσία. Και αυτό πρέπει να κάνουν και εκατοντάδες άλλοι άνθρωποι με τους οποίους συνομίλησαν άνθρωποι που αποδεδειγμένα πια, το έχει παραδεχθεί η κυβέρνηση ότι έχουν παρακολουθηθεί, όπως και ο κ. Ανδρουλάκης και ο δημοσιογράφος κ. Κουκάκης. Οι άνθρωποι αυτοί δεν νιώθουν ότι έχει παραβιαστεί το απόρρητο τους; Πρέπει και αυτοί να προσφύγουν».

Όπως είπε θέλει η δικαστική εξουσία να αρχίσει τη διερεύνηση της σε ότι αφορά τον ίδιο καθώς «δεν έχουμε καμία εικόνα αυτή τη στιγμή καθαρή του τι έχει συμβεί. Έχουμε μια εικόνα την οποία προσπαθεί διαρκώς να συσκοτίσει η κυβέρνηση».

Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν τηρήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες από την ΕΥΠ ο Γιώργος Καμίνης απάντησε ότι αυτό «θα το εξετάσει η δικαστική εξουσία. Μέχρι στιγμής ούτε στην εξεταστική επιτροπή έχει υπάρξει κάποια διαλεύκανση της υπόθεσης, ούτε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας».

Τέλος, ανέφερε ότι «η λογική λέει ότι οι κρατικές υπηρεσίες χρησιμοποιούσαν εναλλακτικά είτε τη νόμιμη μέθοδο των παρακολουθήσεων είτε το σύστημα Predator. Αλλιώς δεν εξηγείται αυτή η αλληλουχία παρακολουθήσεων του κ. Δουκάκη και του κυρίου Ανδρουλάκη που παρακολουθήθηκαν εναλλακτικά και με τα δύο μέσα» αποκαλύπτοντας παράλληλα ότι από κοινού με τον κ. Αναστασάκο κατέθεσε τη μήνυση.

Back to top button