Αθλητικά

Η Εύα Νίκου κατέκτησε το πρώτο μετάλλιο για την Ελλάδα στο αλπικό σκι

Μεγάλη επιτυχία για την Ελλάδα, με την Εύα Νίκου να κατακτά το πρώτο μετάλλιο για τη χώρα μας στην ιστορία του αλπικού σκι ΑμεΑ.

Με οδηγό τον Δημήτριο Προφέντζα, η Εύα Νίκου έγινε η πρώτη Ελληνίδα που ανεβαίνει στο βάθρο ενός Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αλπικού Σκι ΑμεΑ, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο.

Η ενημέρωση από την ΕΑΟΜ-ΑμεΑ

Επιτυχιών συνέχεια για την Εύα Νίκου, η οποία με Guide (Οδηγό) τον Δημήτριο Προφέντζα ανέβασαν την Ελλάδα και την ΕΑΟΜ-ΑμεΑ, για πρώτη φορά στο βάθρο ενός Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αλπικού Σκι. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια μετά τις συνεχείς αναβολές των αγώνων, λόγω άσχημων καιρικών συνθηκών, στο Super G, που διεξήχθη πριν λίγη ώρα, στο Espot, στη Μολίνα της Ισπανίας, κατάφερε και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο. Το πρώτο μετάλλιο της χώρας μας σε αυτή τη μεγάλη διοργάνωση. Λίγο πριν την αναχώρηση της ελληνικής αποστολής είχε μιλήσει η ίδια για τους στόχους της σε αυτό το Παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Η 6η Παραολυμπιονίκης του Πεκίνου συνέχισε τις επιτυχημένες εμφανίσεις και μετά τις πίστες της Αυστρίας και της Ελβετίας επιβεβαίωσε την πολύ καλή της φόρμα με την κατάκτηση του πρώτου μεταλλίου σε παγκόσμιο πρωτάθλημα.

eya nikou

Πηγή: thecaller.gr

Back to top button