Κόσμος

«Η Κλόι που κοιτάει λοξά»: Η εικόνα που έγινε viral πωλείται σε δημοπρασία (vid)

«Η Κλόι που κοιτάει λοξά»: Η εικόνα που έγινε viral πωλείται σε δημοπρασία (vid)

Το κορίτσι που έγινε viral στο διαδίκτυο, εξαιτίας της κωμικής έκφρασης του προσώπου της, σε βίντεο που είχε ανεβάσει η μητέρα της, θα πουλήσει την εικόνα αυτή σε δημοπρασία, έναντι χιλιάδων δολαρίων.

Η 10χρονη Κλόι Κλεμ είχε γίνει «βασίλισσα του ίντερνετ» το 2013, όταν η μαμά της ανέβασε στο YouTube ένα βίντεο με τις αντιδράσεις της Κλόι και της αδερφής της, στο άκουσμα της είδησης ότι θα πάνε στην Disneyland.

Όταν η κάμερα στράφηκε στην Κλόι, όμως, το θέαμα έγινε ξεκαρδιστικό: Η Κλόι κοίταζε το φακό λοξά, με ένα μισο-απορημένο, μισο-ενοχλημένο ύφος, προφανώς μην μπορώντας να καταλάβει προς τι τόση…συγκίνηση.

Το στιγμιότυπο αυτό απομονώθηκε από χιλιάδες χρήστες του διαδικτύου και ξεκίνησε να χρησιμοποιείται ως «meme», κάθε φορά που κάποιος ήθελε να εκφράσει την δυσαρέσκεια ή επιφύλαξή του για κάτι.

H οικογένειά της αποφάσισε να πουλήσει την πρωτότυπη εικόνα της μικρής για χιλιάδες δολάρια. Όπως λέει η μητέρα της Κλόι, τα κέρδη πρόκειται να αξιοποιηθούν για την μελλοντική εκπαίδευση της Κλόι στο Κολέγιο.

Η δημοπρασία θα γίνει διαδικτυακά, με την τιμή εκκίνησης να φτάνει τα 5 Ethereum (κρυπτονομίσματα που χρησιμοποιούνται για ηλεκτρονικές συναλλαγές, με το καθένα να ισοδυναμεί με περίπου 15.000 δολάρια).

Με πληροφορίες από BBC

Πηγή: vradini.gr

Back to top button