Πολιτική

Ηλιόπουλος: Ο κ. Μητσοτάκης είναι ανίκανος να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της μεγάλης πλειοψηφίας

Ηλιόπουλος: Ο κ. Μητσοτάκης είναι ανίκανος να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της μεγάλης πλειοψηφίας

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση της ΝΔ για τα όσα ανακοίνωσε από το βήμα της ΔΕΘ το προηγούμενο Σαββατοκύριακο ο Κ. Μητσοτάκης, αλλά και στον ίδιο, ασκεί ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στη Real News της Κυριακής. “Ο κ. Μητσοτάκης είναι ανίκανος να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της μεγάλης πλειοψηφίας της κοινωνίας και ικανότατος να νομοθετεί υπέρ του ΣΕΒ, των ιδιωτικών κλινικών, των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών και των κολεγίων. Σε κάθε πολιτική επιλογή στηρίζει τους λίγους”, διαμηνύει χαρακτηριστικά και υπογραμμίζει: “Έχουμε απέναντι μας έναν αλαζόνα και χυδαίο πολιτικό”.

Ειδικότερα, σχολιάζοντας το πακέτο που ανακοίνωσε ο κ. Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ, ο Ν. Ηλιόπουλος επισημαίνει ότι “όχι μόνο βατήρας δεν είναι, αλλά ούτε καν σανίδα σωτηρίας για την ελληνική οικονομία -την ακρίβεια κάτω από την οποία στενάζουν τα νοικοκυριά, αλλά και την ανεργία”.

“Ανακοίνωσε ένα πακέτο 150 εκατ. ευρώ για στήριξη από τις αυξήσεις του ρεύματος το οποίο αντιστοιχεί σε 9 ευρώ το μήνα για κάθε σπίτι. Ξέρουμε όμως ότι έρχονται αυξήσεις της τάξης του 1 δισ. ευρώ αθροιστικά άρα τα 150 εκ. είναι αστείο ποσό”, αναφέρει συγκεκριμένα, και αντιπαραβάλει: “Η πρόταση που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας στην ΔΕΘ που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων αύξηση του βασικού μισθού στα 800 ευρώ, διαγραφή και ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους της πανδημίας και ενεργητική παρέμβαση στην τιμολογιακή πολιτική για το ρεύμα αποτελεί μια πραγματική ανάσα για την μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας”.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος κατηγορεί ακόμη την κυβέρνηση της ΝΔ ότι “στα εργασιακά έφερε τα απλήρωτα 10ωρα και την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης”, “σχεδιάζει το κλείσιμο νοσοκομείων και κλινικών”, “απέκλεισε χιλιάδες μαθητές από το δημόσιο πανεπιστήμιο”, “καταργεί με τον πτωχευτικό κάθε προστασία της πρώτης κατοικίας”. Και ακόμη: “Ο κ. Μητσοτάκης έχει υπουργοποιήσει όλους τους ακροδεξιούς του ΛΑΟΣ και στηρίζει βουλευτές και ευρωβουλευτές που αμφισβητούν το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση ή με φασιστικούς όρους στοχοποιούν μαθητές και μαθήτριες νηπιαγωγείου”.

“Συναίνεση στην βαρβαρότητα δεν θα υπάρξει ούτε από εμάς ούτε από την πλειοψηφία της κοινωνίας”, δηλώνει χαρακτηριστικά.

Πηγή: vradini.gr

Back to top button