Κόσμος

Ινδία: Πάνω από 30.000 τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα

Ινδία: Πάνω από 30.000 τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα

Το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας στην Ινδία ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 30.256 κρούσματα του SARS-CoV-2 και υπέκυψαν 295 ασθενείς με την COVID-19.

Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορονοϊού στην υποήπειρο των 1,3 δισεκ. κατοίκων έχει φθάσει ως σήμερα τους 445.133 νεκρούς επί συνόλου 33.478.419 καταγεγραμμένων μολύνσεων από τον ιό, κατά τα επίσημα δεδομένα, που όμως ειδικοί θεωρούν υποτιμημένα.

Τα περισσότερα κρούσματα και οι περισσότεροι θάνατοι καταγράφηκαν στο νότιο ομόσπονδο κράτος Κεράλα.

Τα ενεργά κρούσματα μειώθηκαν σε 318.181 (–13.977 σε 24 ώρες).

Χθες εξάλλου έγινε ο χαμηλότερος αριθμός τεστ για τον ιό από τα μέσα Αυγούστου, όμως το υπουργείο Υγείας κάλεσε τις τοπικές κυβερνήσεις να μη μειώσουν το επίπεδο επαγρύπνησης ενόψει της περιόδου των ινδουιστικών εορτών την περίοδο Σεπτεμβρίου-Νοεμβρίου.

Στα ομόσπονδα κράτη και στις περιοχές που υπάγονται στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση διεξήχθησαν χθες 1,18 εκατ. τεστ, από 1,56 εκατ. το Σάββατο, επί δυναμικότητας 2 εκατομμυρίων.

Οι αρχές στις περισσότερες περιοχές της χώρας έχουν καταργήσει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για τους πλήρως εμβολιασμένους πολίτες όταν μετακινούνται, καθώς προσπαθούν να τονώσουν τις οικονομίες τους.

Τα κρούσματα έχουν σταθεροποιηθεί γύρω στα 30.000 σε ημερήσια βάση, καθώς το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων αυξάνεται, όμως ορισμένοι ειδικοί τονίζουν πως η εξέλιξη αυτή ενδέχεται να είναι πλασματική, να οφείλεται στο ότι γίνονται λιγότερα τεστ.

Η Ινδία αντιμετώπισε τη χειρότερη έκρηξη της πανδημίας στον κόσμο από τον Απρίλιο ως τον Μάιο, όταν τα νοσοκομεία της χώρας υπέστησαν κορεσμό, έμειναν από κλίνες, οξυγόνο και φάρμακα. Με βάση τα επίσημα δεδομένα, έχει καταγράψει συνολικά τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό μολύνσεων από τον ιό στον κόσμο, πίσω από τις ΗΠΑ, και τον τρίτο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων της νόσου στον κόσμο, πίσω από τις ΗΠΑ και τη Βραζιλία.

Ως σήμερα έχει λάβει μια δόση εμβολίου για την COVID-19 το 64% του πληθυσμού, ενώ μόλις το 22% έχει λάβει δεύτερη. Το υπουργείο Υγείας έχει θέσει στόχο να έχουν λάβει τουλάχιστον μια δόση πρακτικά όλοι οι ενήλικοι κάτοικοι της Ινδίας (944 εκατομμύρια) ως τον επόμενο μήνα. Ως αυτό το στάδιο, μια δόση έχουν λάβει 604 εκατ. άνθρωποι.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πηγή: vradini.gr

Back to top button