Ελλάδα

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Δέχθηκε μήνυμα από θύμα επίθεσης με οξύ

Επίθεση με βιτριόλι: «Το πρόσωπο της Ιωάννας δεν θα είναι ποτέ ξανά όπως πριν» - Τι λέει ο δικηγόρος της

Ο Ανδρέας Χριστοφέρος δέχθηκε πριν από 7 χρόνια επίθεση με οξύ στο πρόσωπο. Η τραγική ειρωνεία είναι πως η επίθεση στο πρόσωπο του έγινε από… λάθος του δράστη που, όχι μόνο τον σημάδεψε για πάντα αλλά τον άφησε και σε κώμα. Ο κ. Χριστοφέρος βλέποντας τον αγώνα της Ιωάννας Παλιοσπύρου, μίλησε το Σάββατο (25/9) στο OPEN, ενώ έστειλε και το δικό του μήνυμα συμπαράστασης.

«Η επίθεση με οξύ επηρεάζει όλες τις πτυχές της ζωής σου. Όταν έχει παραμορφωμένο πρόσωπο, είναι κάτι που δεν μπορείς να κρύψεις», είπε – μεταξύ άλλων – ο Ανδρέας Χριστοφέρος, μιλώντας στο OPEN. «Είμαι θυμωμένος. Δε γίνεται να περάσεις ότι πέρασα και να μην έχεις θυμό» σημείωσε και, αναφερόμενος στην Ιωάννα Παλιοσπύρου, είπε ότι έχει περάσει ότι και εκείνη και ότι «Αν μπορούσε να επικοινωνήσει μαζί μου, θα ήταν για εκείνη ένα χρυσό εισιτήριο».

O Ανδρέας Χριστοφέρος, ο οποίος ζει στην Αγγλία, δέχθηκε επίθεση με οξύ από έναν άγνωστο τον Δεκέμβριο του 2014. Ο δράστης ήταν κάποιος ο οποίος – λανθασμένα – θεωρούσε ότι ο Αντρέας είχε επιτεθεί σεξουαλικά σε ένα μέλος της οικογένειάς του. Σκοπός του ήταν να πάρει εκδίκηση, ωστόσο μπέρδεψε τις διευθύνσεις και κατέληξε στο σπίτι του θύματος. Χτύπησε την πόρτα του σπιτιού του Ανδρέα και όταν εκείνος την άνοιξε τού έριξε ένα ποτήρι με μπαταρία οξέος, λέγοντάς του απλά: «Αυτό είναι για σένα φίλε».

Ο άνθρωπος που έμελλε να τον σημαδέψει για πάντα, είχε οδηγήσει 4 ώρες προκειμένου να ρίξει το οξύ στο πρόσωπο αυτού που ήθελε να εκδικηθεί. Η βιαιότητα της επίθεσης ήταν τέτοια που ο Ανδρέας Χριστοφέρος έμεινε σε κώμα επί τέσσερις ημέρες. Περιγράφοντας το περιστατικό στο OPEN, ο ίδιος ανέφερε πως το χτύπημα ήταν τέτοιο που οι σταγόνες από το υγρό πετάχτηκαν στην οροφή και από εκεί έσταζαν στην πλάτη του, η οποία είναι γεμάτη ουλές.

«Ο θύτης μου αρχικά καταδικάστηκε σε ισόβια αλλά αυτό δεν σημαίνει μια ζωή πίσω από τα κάγκελα», σημείωσε και πρόσθεσε: «Έχουν περάσει χρόνια. Μετά από περισσότερα από 30 χειρουργεία που έχω κάνει και ακόμα παλεύω», σημείωσε.

Πηγή: vradini.gr

Back to top button