Πολιτική

Κεραμέως για γυναικοκτονία στη Ρόδο: Όλα ξεκινούν από την Παιδεία, το σχολείο, την οικογένεια, την κοινωνία (pic)

Κεραμέως για γυναικοκτονία στη Ρόδο: Όλα ξεκινούν από την Παιδεία, το σχολείο, την οικογένεια, την κοινωνία (pic)

Σε ανάρτησή της στα social media σχετικά με την πρόσφατη δολοφονία της 32χρονης γυναίκας στη Ρόδο, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, τονίζει: «Άλλη μια νέα γυναίκα, μία εκπαιδευτικός αυτή τη φορά, δολοφονείται».

«Για να σταματήσει πια αυτό το φαινόμενο και για να μην ακούσουμε ξανά για «άλλη μια γυναικοκτονία», επισημαίνει η κυρία Κεραμέως, «οφείλουμε όλοι να διδάξουμε στα παιδιά μας τον αλληλοσεβασμό και το δικαίωμα αυτοδιάθεσης, να μεγαλώσουμε τα αγόρια και τα κορίτσια μας με θάρρος και γνώση για τα όρια και την αξιοπρέπεια, τη δική τους και των άλλων».

Προσθέτει, πως «τελευταία βλέπουν το φως τής δημοσιότητας διαδοχικά φρικτά εγκλήματα με έναν κοινό παρονομαστή: συντρόφους, νυν ή πρώην, που θεωρούν ότι έχουν εξουσία στα σώματα και τις ζωές των γυναικών που βρέθηκαν στο δρόμο τους» και τονίζει: «Μπορεί να ακούγεται κοινότοπο, μα παραμένει μεγάλη αλήθεια: όλα ξεκινούν από την Παιδεία, το σχολείο, την οικογένεια, την κοινωνία».

Η κυρία Κεραμέως καταλήγει λέγοντας, πως «η ελληνική κοινωνία αλλά και η εκπαιδευτική κοινότητα θρηνούν – ξανά. Ας είναι η τελευταία φορά».

pic.twitter.com/zjW9KLXonp

— Niki Kerameus (@nkerameus) September 23, 2021

Πηγή: vradini.gr

Back to top button