Ελλάδα

Κιβωτός του Κόσμου – Αλεξάνδρα Μαρτίνου: «Να μην υπάρξει πρόβλημα για κανένα παιδί»

Η Αλεξάνδρα Μαρτίνου έκανε τις πρώτες δηλώσεις της για την ανάληψη της διοίκησης της «Κιβωτού του Κόσμου», μετά την απομάκρυνση του Πατέρα Αντώνιου και του προηγούμενου Διοικητικού Συμβουλίου.

Η νέα πρόεδρος της «Κιβωτού του Κόσμου», Αλεξάνδρα Μαρτίνου, τόνισε ότι ο στόχος του νέου ΔΣ είναι να συνεχίσουν όλα τα παιδιά των δομών να ζουν κανονικά.

«Κατ’ αρχήν είναι μεγάλη τιμή, αλλά και μεγάλη ευθύνη για αυτό που αναλαμβάνουμε. Δεν έχω να πω πολλά πράγματα, γιατί είναι σημερινό το νέο και χρειαζόμαστε λίγο χρόνο για να δούμε τι θα παραλάβουμε. Το ένα κομμάτι είναι η Δικαιοσύνη που έχει αναλάβει και τρέχει.

Εμείς θα κάνουμε τον διαχειριστικό έλεγχο για να μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί η Κιβωτός με όλες τις δομές και να μην υπάρξει πρόβλημα για κανένα παιδί. Ο στόχος μας είναι να προχωρήσει η καθημερινότητα και όλα τα παιδιά να ζούνε κανονικά όπως πρέπει με τις συνθήκες που τους αρμόζει», τόνισε.

Ποια είναι η Αλεξάνδρα Μαρτίνου

Η Αλεξάνδρα Μαρτίνου είναι γνωστή εδώ και πολλά χρόνια για το φιλανθρωπικό της έργο.

Η σύζυγος του εφοπλιστή Ανδρέα Μαρτίνου είναι ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί».

Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» ιδρύθηκε το 1996 ως ένωση μη κερδοσκοπικών σωματείων και ιδρυμάτων, προσφέροντας υπηρεσίες σε περισσότερα από 30.000 παιδιά στην Ελλάδα ετησίως.

Το 2016, η Ένωση τιμήθηκε με το Αργυρό Μετάλλιο της Ακαδημίας Αθηνών για την κοινωνική της προσφορά, ενώ το 2019 έλαβε βραβείο BRAVO για την ενεργοποίηση χιλιάδων πολιτών στο πλαίσιο της δράσης της «Ίσες ευκαιρίες για τα παιδιά: Δράσεις για την Υγεία και την Παιδεία σε ακριτικές περιοχές της Ελλάδας».

Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στην «Καθημερινή» και στην Μαργαρίτα Πουρνάρα μίλησε για την ενασχόληση της με τα παιδιά που έχουν ανάγκη και την ευθύνη της προσφοράς, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Υπάρχουν ορισμένοι άνθρωποι που από τη φύση τους είναι δοτικοί. Όμως η ίδια η φιλανθρωπία είναι θέμα παιδείας, ξεκινάει από την οικογένεια, εδραιώνεται στο σχολείο. Συχνά μάλιστα είναι θέμα κουλτούρας μιας χώρας».

«Φιλανθρωπία σημαίνει να γνωρίζεις σε βάθος την κοινωνία. Θα σας πω ένα μικρό παράδειγμα για να καταλάβετε πως ο μέσος άνθρωπος μπορεί να μην έχει ιδέα για την ανέχεια γύρω μας. Πήραμε μια χορηγία από μια εταιρεία για είδη προσωπικής υγιεινής. Ακούγεται περίεργο και όμως υπάρχουν κορίτσια σήμερα στην Ελλάδα που δεν έχουν χρήματα να αγοράσουν το προϊόν αυτό και τις δύσκολες ημέρες δεν πηγαίνουν στο σχολείο τους. Όταν ασχολείσαι με το δικό μας πεδίο βλέπεις, ακούς και μαθαίνεις πράγματα που αν και αυτονόητα στη συνείδησή μας, σκοντάφτουν στη σκληρή πραγματικότητα», είπε ακόμη.

Πηγή: thecaller.gr

Back to top button