Ελλάδα

Κιβωτός του Κόσμου: «Με κοπάνησε και έσπασε το καπάκι της τουαλέτας», λέει η Ευγενία, που μεγάλωσε στην «Κιβωτό»

Η Ευγενία, το κορίτσι που μεγάλωσε στην «Κιβωτό του Κόσμου» και συγκλόνισε με τις αποκαλύψεις της, μίλησε στο MEGA και δήλωσε πως δεν αλλάζει τίποτα στις καταγγελίες της.

Εξάλλου, για εκείνη, καθώς και για άλλα ταλαιπωρημένα παιδιά, η «Kιβωτός» δεν ηταν σανίδα σωτηρίας.

«Έχω πει για άτομα, έχω πει ονόματα, έχω βγει με το πρόσωπό μου. Και γι’ αυτόν τον λόγο βγήκα με το πρόσωπό μου, γιατί δεν έχω να κρύψω κάτι.

Ξέρω ότι όλα είναι αλήθεια και για το κάθε τι έχω αποδείξεις. Θέλω να δω μέχρι που θα το πάνε», τόνισε χαρακτηριστικά η ίδια.

Σημειώνεται, πως η Ευγενία οδηγήθηκε με εισαγγελική εντολή σε ηλικία 9 ετών μαζί με τα 4 αδέλφια της αρχικά στη δομή της «Κιβωτού» στον Κολωνό, στη συνέχεια στην Πωγωνιανή στα Γιάννενα, και τιμωρητικά, όπως λέει στο τέλος στη Χίο, όπου οι υπεύθυνοι της Δομής τη χώρισαν από τα αδέλφια της.

Όπως καταγγέλλει, εργαζόμενος – παιδαγωγός στην Πωγωνιανή την ξυλοκόπησε.

«Ανέβηκε πάνω, με έπιασε από τους ώμους, με έβαλε στην τουαλέτα και με τον ποπό μου, επειδή εγώ τραβιόμουν, τσίριζα, έκλαιγα, με έβαλε πάνω με πολλή φορά και με κοπάνησε και έσπασε το καπάκι της τουαλέτας».

Τα σκοτεινά δωμάτια της Κιβωτού

Την ίδια στιγμή, εξάλλου, οι αποκαλύψεις για τα όσα γίνονταν στα σκοτεινά δωμάτια της Κιβωτού του Κόσμου συνεχίζονται με νέες σοκαριστικές μαρτυρίες τροφίμων.

«Επειδή είχα φόβο το σκοτάδι, στην Αλικαρνασσού υπήρχε μια αποθήκη που δεν είχε φώτα, με βάλανε εκεί πέρα μέχρι να ηρεμήσω. Ξύλο, σφαλιάρες, σπρωξίματα», ανέφερε πρώην τρόφιμος της Κιβωτού.

Πρώην τρόφιμος στα σπίτια της Κιβωτού από τα 8 έως τα 18 του χρόνια, ο νεαρός σήμερα μίλησε για την τιμωρία της απομόνωσης που του επέβαλλαν εργαζόμενοι στη δομή, αλλά και για την επιβράβευση με κρουαζιέρες και ταξίδια στο εξωτερικό, μόνο σε όσους ήταν υπάκουοι.

Άλλωστε, σύμφωνα με το MEGA, στο στόχαστρο των αρχών έχει μπει και ένας θεολόγος, εργαζόμενος της Κιβωτού. Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν καταγγελίες σε βάρος του από το 2015 για ξυλοδαρμούς παιδιών τόσο στη δομή των Ιωαννίνων, όσο και στη δομή του Βόλου. Μαζί του στις δομές εργάζονταν και η σύζυγός του.

Πηγή: thecaller.gr

Back to top button