Ελλάδα

Κιβωτός του Κόσμου: Οι καταθέσεις που «καίνε» ανώτερο στέλεχός της

Δύο καταθέσεις «καίνε» προβεβλημένο στέλεχος της Κιβωτού του Κόσμου.

Aποκαλυπτικές πληροφορίες μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο Γιώργος Ευγενίδης, ο οποίος συνομίλησε με ανώτερες κρατικές πηγές.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «έχουμε μια ζοφερή υπόθεση που αφορά μια ΜΚΟ, μια δομή, που ήταν θεσμικός εταίρος της Πολιτείας και επιτελεί σημαντικό κοινωνικό έργο».

Αυτή την ώρα, η Αστυνομία έχει ολοκληρώσει την Προκαταρκτική Εξέταση για την καταγγελία του 19χρονου σήμερα για σεξουαλική κακοποίηση από ανώτερο στέλεχος της Κιβωτού στην Καλαμάτα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες έχει δοθεί και δεύτερη κατάθεση από έναν ανήλικο που κάνει λόγο για κακοποιητικές συμπεριφορές από το ίδιο πρόσωπο, για το οποίο μιλά ο 19χρονος.

Το ζήτημα είναι, όπως είπε ο δημοσιογράφος «ότι δεν τελειώνουμε εδώ». Οι Αστυνομικοί θα διερευνήσουν και άλλες καταγγελίες που φτάνουν για κακοποιητική συμπεριφορά από ανθρώπους της Κιβωτού του Κόσμου και σε άλλες δομές της περιφέρειας, στη Χίο, στον Βόλο και στα Ιωάννινα.

Το επόμενο στάδιο είναι να ληφθούν καταθέσεις γι’ αυτές τις υποθέσεις.

ΕΛΑΣ: Επιστρέφει στην Εισαγγελία ο φάκελος της υπόθεσης για την ΜΚΟ «Κιβωτός του Κόσμου»

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών επιστρέφει ο φάκελος της υπόθεσης για την ΜΚΟ «Κιβωτός του Κόσμου» σύμφωνα με ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

«Αναφορικά με την υπόθεση γνωστής ΜΚΟ, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διευκρινίζεται ότι, μετά από παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, ανατέθηκε η διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η οποία πραγματοποίησε προανακριτικές πράξεις και υπέβαλε το σχετικό προανακριτικό υλικό στην παραγγέλουσα Αρχή».

Πηγή: thecaller.gr

Back to top button