Ελλάδα

Κορονοϊός – Ματίνα Παγώνη: «Πολύ μεταδοτική η υποπαραλλαγή Kraken, με ήπια συμπτώματα»

H πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη μίλησε σήμερα στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» για την υποπαραλλαγή Kraken που έφτασε στη χώρα μας.

Η υποπαραλλαγή XBB.1.5 έχει ανιχνευτεί συνολικά σε 6 δείγματα στην Ελλάδα. Τρία από αυτά προέκυψαν κατόπιν αναδρομικού ελέγχου των δειγμάτων της υποπαραλλαγής XBB των προηγούμενων εβδομάδων.

«Είναι πολύ μεταδοτική συγκριτικά με τις άλλες υποπαραλλαγές, γιατί ανήκει στην ομάδα Όμικρον. Το καλό είναι πως τα συμπτώματά της είναι απλά, όπως ενός κρυολογήματος…το σημαντικό είναι πως δεν κάνει πνευμονίες» τόνισε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

Σε ερώτηση για τα φάρμακα με τα οποία μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τον ιό, αρχικά επισήμανε δεν πρέπει να παίρνουμε αντιβιοτικά.

«Οι άνω των 60 ετών μπορούν να πάρουν το αντιϊκό γιατί έχουν υποκείμενα νοσήματα, από ‘ κει και έπειτα, φοράμε τη μάσκα μας και είμαστε για λίγες μέρες απομονωμένοι» προσέθεσε.

Κατόπιν, τόνισε τη μεγάλη ανάγκη που υπάρχει από ειδικευόμενους σε όλες τις κλινικές του νοσοκομείου «Γεννηματάς» και για τον λόγο αυτό το προσωπικό του νοσοκομείου θα κάνει στάση εργασίας την Τρίτη 17/1/22.

«Έχουμε ζητήσει και προσπαθήσει να λυθεί το πρόβλημα από τη διοίκηση και θα προχωρήσουμε και στο υπουργείο» πρόσθεσε η Ματίνα Παγώνη.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Πηγή: thecaller.gr

Back to top button