Πολιτική

Μαύρος: Η ΝΔ έχει ασφάλεια νίκης- Ένα ποσοστό πάνω από 30% θα ήταν νίκη για το ΣΥΡΙΖΑ

Στην πρόταση δυσπιστίας στη Βουλή, αναφέρθηκε μέσα σε άλλα ο διευθύνων σύμβουλος της ΜRB, Δημήτρης Μαύρος, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Το GPS της επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα.

«Νομίζω ότι η πρόταση μομφής ήταν επιθετική κίνηση από τη μεριά του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία είχε κάποια οφέλη του τύπου “σε έσυρα στη Βουλή και πες μου”, διότι η στρατηγική που έχει επιλέξει η αξιωματική αντιπολίτευση είναι να πηγαίνει και να ξύνει συνεχώς το “κακαδάκι” της κυβέρνησης σε θέματα διαφθοράς. Από την άλλη μεριά, η Νέα Δημοκρατία προσπαθεί ορθολογικά να απαντήσει σε όλες αυτές τις κατηγορίες, λέγοντας ό,τι μπορεί κάθε φορά και απαντώντας με “μαύρες σακούλες” και “Καλογρίτσα”. Τελικώς αυτό που συμβαίνει είναι ο ένας να κατηγορεί τον άλλο και να έχει ως αποτέλεσμα έναν συμψηφισμό σιχαμάρας από τον κόσμο προς το πολιτικό σύστημα», ανέφερε σχετικά ο κ. Μαύρος.

Σε ερώτηση για το τι συμβαίνει «δεξιότερα» της Νέας Δημοκρατίας και «αριστερότερα» του ΣΥΡΙΖΑ, στα άκρα του πολιτικού φάσματος, ο διευθύνων σύμβουλος της MRB απάντησε ότι η κατάσταση φαίνεται πραγματικά να πολώνεται.

«Μέχρι πρότινος το κόμμα που είχε συγκεκριμένες απώλειες ήταν η Νέα Δημοκρατία που έχασε το 10% προς τα δεξιά της, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έχανε προς την αδιευκρίνιστη ψήφο. Στην τελευταία έρευνα είδαμε ότι άλλαξε το πράγμα στον ΣΥΡΙΖΑ και έχει και αυτός απώλειες προς τα αριστερά του. Αυτό το πράγμα αρχίζει και παίρνει μία μορφή σταδιακά. Άρα και οι δύο επιζητούν τη συσπείρωση τους, βολεύονται από την τοξική πόλωση και σε αυτή καταλήγουν», εξήγησε.

«Η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει να έχει μία ασφάλεια νίκης. Ο λόγος που προηγείται ο κύριος Μητσοτάκης είναι γιατί όπως λέει και μία λαϊκή παροιμία, “κάνω την ανάγκη φιλότιμο” για να μπορέσω να διαχειριστώ περισσότερο θέματα οικονομίας, διότι εκεί είναι που πονάει o κόσμος. Ξεκινήσαμε από ενεργητική επιλογή του κυρίου Μητσοτάκη, όμως η κατάσταση εξελίσσεται προς ψήφος ανοχής», απάντησε ο Δημήτρης Μαύρος σε ερώτηση σχετικά με το που οφείλεται το προβάδισμα που διατηρεί το κυβερνών κόμμα.

Τέλος, σχολιάζοντας το αν ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αντέχει μία επιπρόσθετη εκλογική ήττα, ο διευθυντής της MRB τόνισε ότι νίκη για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα μπορούσε να είναι ένα ποσοστό από 30% και πάνω, ενώ κινδυνεύει να θεωρηθεί ηττημένος, αν αρχίσουν να βλέπουν ποσοστά από 26,5% και κάτω.

«Αν δεν υπάρξει κάποιο τέτοιο ποσοστό, δεν νομίζω ότι θα μπει στη διαδικασία ο ΣΥΡΙΖΑ να προσπαθήσει να αλλάξει τον κ. Τσίπρα και να αρχίσει πάλι από την αρχή», εκτίμησε ο ίδιος.

Back to top button