Αθλητικά

Μουντιάλ 2022: Συμβολική φωτογραφία των Γερμανών – Μήνυμα κατά της FIFA για φίμωση

Σε μια συμβολική κίνηση προχώρησαν οι Γερμανοί πριν τη σέντρα της αναμέτρησης με την Ιαπωνία για το Μουντιάλ του Κατάρ.

Στην αναμνηστική φωτογραφία του παιχνιδιού, οι παίκτες έκλεισαν το στόμα με το χέρι τους. Με αυτόν τον τρόπο έδειξαν την αντίθεσή τους στην απόφαση της FIFA να τιμωρήσει όσους φορέσουν στα γήπεδα του Μουντιάλ το περιβραχιόνιο «OneLove», το οποίο συμβολίζει τον αγώνα κατά κάθε μορφής διακρίσεων.

«Με το περιβραχιόνιο θέλουμε να δείξουμε τις αξίες βάσει των οποίων κινούμαστε ως εθνική ομάδα: Διαφορετικότητα και αμοιβαίος σεβασμός. Το φωνάζουμε μαζί με άλλους λαούς. Δεν είναι πολιτικό μήνυμα: Τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν είναι διαπραγματεύσιμα», αναφέρει η γερμανική ομοσπονδία σε σχετικό Tweet και προσθέτει:

«Πρέπει να είναι αυτονόητο. Δυστυχώς, ακόμα δεν είναι. Για αυτό το μήνυμα αυτό είναι τόσο σημαντικό για εμάς. Το να μας απαγορεύσετε το περιβραχιόνιο, είναι σαν να μας κλείνετε τα στόματα. Η στάση μας δεν αλλάζει», καταλήγει.

Δείτε την επίμαχη φωτογραφία:

It wasn’t about making a political statement – human rights are non-negotiable. That should be taken for granted, but it still isn’t the case. That’s why this message is so important to us.

Denying us the armband is the same as denying us a voice. We stand by our position. pic.twitter.com/tiQKuE4XV7

— Germany (@DFB_Team_EN) November 23, 2022

Πηγή: thecaller.gr

Back to top button