Κόσμος

Νέα κτηνωδία στα Νησιά Φερόε: Σφαγιάστηκαν ακόμη 52 δελφίνια για αστείο λόγο – Σκληρές εικόνες

Νέα κτηνωδία στα Νησιά Φερόε: Σφαγιάστηκαν ακόμη 52 δελφίνια για αστείο λόγο - Σκληρές εικόνες

Ακόμη μία σφαγή δελφινιών πραγματοποιήθηκε χθες στη θαλάσσια περιοχή των Νήσων Φερόε, δυο εβδομάδες μετά τη μαζική εκτέλεση 1.428 θηλαστικών στον ίδιο χώρο, στο πλαίσιο ενός «παραδοσιακού εθίμου».

Τα δελφίνια που σφαγιάστηκαν τις προηγούμενες ώρες, επρόκειτο, σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, να καταγραφούν και να απελευθερωθούν, στο πλαίσιο ενός επιστημονικού ερευνητικού προγράμματος, ωστόσο το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας των Νήσων δήλωσε ότι «δεν διέθετε αρκετό προσωπικό για να πραγματοποιήσει την καταγραφή και τη σήμανση»!

Έτσι, αντί να αφήσουν τα δελφίνια να επιστρέψουν στον ωκεανό, έδωσαν την ευκαιρία σε φαλαινοθήρες να τα σφάξουν.

delfinia_feroe

Μια ακτιβίστρια από την ομάδα προστασίας θαλάσσιας ζωής, Sea Shepherd, είπε ότι οι σφαγές αυτές ήταν «ασυγχώρητες». «Προφανώς το τελευταίο κυνήγι δελφινιών και η κριτική που ακολούθησε δεν τους έκανε να ξανασκεφτούν τη συμπεριφορά τους» είπε η Βαλεντίνα Κραστ, αναφερόμενη και στην προηγούμενη μαζική εκτέλεση 1.428 δελφινιών.

«Αρχικά επρόκειτο για ένα ερευνητικό πρόγραμμα, στη διάρκεια του οποίου παρακολουθούσαν τα δελφίνια και την πορεία τους, αλλά επειδή δεν είχαν αρκετό κόσμο για να κάνουν την καταγραφή και τη σήμανση, αποφάσισαν να τα σκοτώσουν. Θα μπορούσαν να τα είχαν οδηγήσει στη θάλασσα» συνέχισε η ακτιβίστρια

Η σφαγή έγινε σε μια παραλία που είχε πρόσφατα αδειοδοτηθεί για τη θανάτωση θαλάσσιων θηλαστικών και παρέμενε αχρησιμοποίητη για 40 χρόνια.

Οι δολοφονίες των δελφινιών το βράδυ της Τετάρτης πραγματοποιήθηκαν σε απόσταση μικρότερη των 10 χιλιομέτρων από την παραλία, όπου πριν από περίπου δυο εβδομάδες σφαγιάστηκαν 1.428 λευκά δελφίνια.

Πηγή: vradini.gr

Back to top button