Πολιτική

Παραίτηση Μητσοτάκη ζητάει η Κουμουνδούρου – Οι νέες αποκαλύψεις για υποκλοπές στη συνεδρίαση της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ

Ως μη σοβαρή αξιολογεί τη δήλωση του πρωθυπουργού πως «το κλίμα μυρίζει εκλογές» η Κουμουνδούρου θεωρώντας ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει διαψεύσει τον ίδιο του τον εαυτό πολλές φορές από το καλοκαίρι κι έπειτα.

Η μία εκδοχή για τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι ότι πρόκειται για μία κίνηση αποπροσανατολισμού με επικοινωνιακά χαρακτηριστικά προκειμένου ο Κ. Μητσοτάκης να στρέψει τη συζήτηση από τις νέες αποκαλύψεις για τις υποκλοπές στην εκλογολογία και η άλλη πως πραγματικά ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε πανικό και ψάχνει διέξοδο για να διασωθεί.

Είτε στη μία είτε στην άλλη περίπτωση, σημειώνουν κύκλοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έχει ζητήσει εδώ και καιρό «εκλογές χθες», επιμένει στην άμεση παραίτηση του πρωθυπουργού και προειδοποιεί τόσο για πολιτικές όσο και για ποινικές ευθύνες για τις οποίες όπως διαπιστώνει αγωνιά ο κ. Μητσοτάκης.

Όλα αυτά την ώρα που οι νέες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο των υποκλοπών δείχνουν πως η λίστα των παρακολουθούμενων από το Predator επεκτείνεται και σε πρόσωπα που έδιναν εντολές για τις παρακολουθήσεις όπως για παράδειγμα η εισαγγελέας αρμόδια για την ΕΥΠ, Βασιλική Βλάχου.

Στην αυριανή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αναμένεται να συζητηθούν διεξοδικά τα τελευταία δεδομένα και να αξιολογηθεί η κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί με τον κ. Μητσοτάκη να εξακολουθεί να αρνείται να εμφανιστεί στη Βουλή και να δώσει εξηγήσεις για όσα συγκλονιστικά στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας σε σχέση με τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις.

Η Κουμουνδούρου χαρακτηρίζει τον Κ. Μητσοτάκη ως «αποτυχημένο» και «αδίστακτο» πολιτικό και κάνει λόγο για σοκαριστικές αποκαλύψεις από την εφημερίδα Documento σύμφωνα με τις οποίες παρακολουθούνταν με το κακόβουλο λογισμικό Predator και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας και η εισαγγελέας της ΕΥΠ που μέχρι πρόσφατα πίστευε ότι είναι ανέλεγκτη αλλά τελικά προέκυψε «καλωδιωμένη».

Σχολιάζει δε και την παρακολούθηση του οικονομικού εισαγγελέα που «χειρίστηκε τις υποθέσεις Γεωργιάδη και Αβραμόπουλου και κατέληξε στο συμπέρασμα πως τα εκατομμύρια στους λογαριασμούς τους ήταν υπαρκτά αλλά αδιευκρίνιστα».

Γι’ αυτό και σε σκληρή του ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία αναφέρει πως «ο κ. Μητσοτάκης δεν κατηγορείται πλέον για παρακολουθήσεις αντιπάλων και συνεργατών του αλλά για την οργάνωση και εκτέλεση μιας πρωτοφανούς Συνταγματικής και Δημοκρατικής εκτροπής».

Επιπλέον, χαρακτηρίζει τον πρωθυπουργό «ηθικό αυτουργό της ασέλγειας απέναντι στη Δημοκρατία και βασικό υπεύθυνο της λεηλασίας της μεσαίας τάξης που πολύ σύντομα θα βρεθεί αντιμέτωπος με την κρίση του ελληνικού λαού».

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αναμένει να δει αύριο ποια από τα τέσσερα πρόσωπα θα προσέλθουν στη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας έχοντας προειδοποιήσει ήδη πως για όσους δεν παρουσιαστούν θα ζητήσει τη βίαιη προσαγωγή τους.

Back to top button