Πολιτική

Πλεύρης: Δεν τίθεται καμία κουβέντα για νέα μέτρα – Προληπτική η επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη

Πλεύρης: Η επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού θα κριθεί από τις εξελίξεις

Ο Θάνος Πλεύρης και η Μίνα Γκάγκα, συνοδευόμενοι από τον Γενικό Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας Ιωάννη Κωτσιόπουλο, παραβρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη και πραγματοποίησαν συναντήσεις με τους διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών και των Νοσοκομείων, τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ-ΚΕΠΥ καθώς και με τους Περιφερειάρχες και τους δημάρχους της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, με αντικείμενο τους πανδημικούς δείκτες και τα ποσοστά εμβολιασμών που καταγράφονται στη Β. Ελλάδα, την ετοιμότητα των υγειονομικών δομών και τις ενέργειες που προωθούνται για την ενίσχυση του συστήματος με στόχο την αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας.
Το μεσημέρι επισκέφθηκαν Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης όπου συναντήθηκαν με τον Μητροπολίτη Άνθιμο.
Στη συνέχεια η Αναπληρώτρια Υπουργός πραγματοποίησε σύσκεψη με εκπροσώπους της Εταιρείας Αναισθησιολογίας και Εντατικής Ιατρικής Βορείου Ελλάδος και με αναισθησιολόγους από δημόσια νοσοκομεία και ιδιωτικά θεραπευτήρια της Θεσσαλονίκης.

mina_gkagka

«Έχουμε έρθει εδώ, κλιμάκιο, και με την Αναπληρώτρια Υπουργό, την κ. Γκάγκα, προκειμένου να γίνει ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας. Ξεκαθαρίζουμε εξαρχής ότι έχουμε έρθει προληπτικά. Δεν τίθεται καμία κουβέντα για περαιτέρω μέτρα» επεσήμανε σε δηλώσεις του ο Υπουργός Υγείας, προσθέτοντας ότι στόχος της Κυβέρνησης και του Υπουργείου είναι η αύξηση του ποσοστού εμβολιασμών, το οποίο σε κάποιες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας παραμένει χαμηλό.
Ο κ. Πλεύρης ανέφερε ότι «η αλήθεια είναι πως όσο απομακρύνεσαι από τα μεγάλα αστικά κέντρα παρατηρείται και μικρότερη συμμετοχή στον εμβολιασμό. Άρα πάμε εκεί, έχουμε δει τα νούμερα κι εκεί είναι ίδια η διαδικασία. Δεν τίθεται καμία παραπάνω κουβέντα, αλλά συνεννόηση πώς θα πείσουμε για περισσότερους εμβολιασμούς και τήρηση μέτρων. Δεν υπάρχει καμία άλλη συζήτηση στο τραπέζι».
Όσον αφορά τους εμβολιασμούς υπογράμμισε ότι η Πολιτεία έχει πει ξεκάθαρα ότι η υποχρεωτικότητα δεν θα επεκταθεί. «Για τους υγειονομικούς και όσους φροντίζουν ευάλωτες ομάδες, η υποχρεωτικότητα έχει να κάνει με τη Δημόσια Υγεία. Δώσαμε την ευκαιρία να εμβολιαστούν με τη πρώτη δόση και να επιστρέψουν στην εργασία τους. Δεν πρόκειται να υπάρξει αλλαγή της κυβερνητικής πολιτικής» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Η αναπληρώτρια υπουργός, μετά τη συνάντησή της με τους αναισθησιολόγους, υπογράμμισε την έλλειψη ιατρών που παρατηρείται στη συγκεκριμένη ειδικότητα με αποτέλεσμα να προκηρύσσονται συνεχώς θέσεις αλλά να βγαίνουν άγονες.
«Προχωράμε σε κάποιες λύσεις που θα κάνουν τους αναισθησιολόγους να αισθάνονται ότι έχουν τη στήριξη του Κράτους και του Υπουργείου- που την έχουν- να μπορούν να αμείβονται καλύτερα για το έργο που προσφέρουν και την εξοντωτική δουλειά που κάνουν επειδή είναι πολύ λίγοι. Θέλουμε να δώσουμε κίνητρα στα νέα παιδιά να επιλέξουν ως ειδικότητα την αναισθησιολογία και να δώσουμε κίνητρα στους νέους αναισθησιολόγους να ενταχθούν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Έλλειψη αναισθησιολόγων υπάρχει παγκοσμίως και όχι μόνο στη χώρα μας», είπε η κυρία Γκάγκα.
Αναφερόμενη στην εξέλιξη της πανδημίας επεσήμανε την ανάγκη αύξησης του ποσοστού εμβολιασμού και απαρέγκλιτης τήρησης των μέτρων ατομικής προστασίας καθώς, όπως τόνισε, η πανδημία είναι ακόμα εδώ με τα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη και σε περιοχές της Μακεδονίας να ανεβαίνουν.

pleuris
pleuris_-_zervas

Πηγή: vradini.gr

Back to top button