Ελλάδα

Πορνογραφικά βίντεο: Κόστος από 50 έως 5.000 ευρώ – Από πού κατάγονται τα θύματα και από πού οι θύτες

Ασία, Αφρική και Λατινική Αμερική είναι οι χώρες από τις οποίες προέρχονται τα θύματα της παιδικής πορνογραφίας στα βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, ενώ στην Ευρώπη, παιδιά από τη Ρωσία και την Αλβανία είναι τα συνήθη θύματα των ακραίων snuff films, με θύματα παιδιά.

Όπως χαρακτηριστικά γράφει στο βιβλίο του “Σεξουαλική Βία” (εκδόσεις ΒΗΤΑ), ο ψυχίατρος Ορέστης Γιωτάκος, “η πλειοψηφία των ταινιών που διακινούνται στο διαδίκτυο με παιδική πορνογραφία παρουσιάζουν παιδιά που κατάγονται από Ασία, Αφρική και Λατινική Αμερική, ενώ οι ενήλικοι άνδρες που τα κακοποιούν φαίνεται να προέρχονται τις περισσότερες φορές από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Παράγονται κυρίως σε χώρες όπως οι Φιλιππίνες, η Ινδία, το Βιετνάμ, αλλά και σε χώρες του λεγόμενου ανατολικού μπλοκ.

Περιπτώσεις παραγωγής παιδικής πορνογραφίας στη Δύση υπάρχουν, όμως δεν αποτελούν την πλειοψηφία των ταινιών που διακινούνται στο διαδίκτυο. Μέσω αυτών των δικτύων, εκτός του φωτογραφικού υλικού, πωλούνται κασέτες βίντεο (videο) και cd-rom.

Η τιμή πώλησης ενός τέτοιου πορνογραφικού βίντεο (video) κυμαίνεται από 50 σε 100 Ευρώ, εάν είναι αντιγραφή και περίπου 1.000 ευρώ εάν είναι πρωτότυπο.

Στην περίπτωση που η ταινία περιλαμβάνει την δολοφονία παιδιού, τότε η τιμή μπορεί να φτάσει και τα 5.000 Ευρώ ή και περισσότερο και είναι τα λεγόμενα snuff films”.

Tι είναι τα snuff films

“Tέτοιου είδους ταινίες είναι ιδιαίτερα σπάνιες στο διαδίκτυο. Στις γνήσιες ταινίες snuff, ο πρωταγωνιστής, ο οποίος συνήθως είναι άνδρας, προκειμένου να εκσπερματίσει, δολοφονεί το άτομο (ενήλικο ή ανήλικο) που κακοποιεί σεξουαλικά, συνήθως με αποκεφαλισμό, και μετά το πέρας της όλης διαδικασία επιδεικνύει στο φακό τον κομμένο λαιμό προκειμένου να μπορέσει να αντιληφθεί αυτός που αγόρασε και παρακολουθεί την ταινία ότι είναι γνήσια.

Οι ταινίες πωλούνται μόνο σε άτομα γνωστά που ανήκουν στη συγκεκριμένη «κοινότητα».

Οι πωλητές δίδουν την ταινία τμηματικά και αφού έχουν εισπράξει τα χρήματα μέσω κωδικών, ώστε να μην γίνεται εύκολη η υποκλοπή και η ανασύνθεση του περιεχομένου. Λόγω της ιδιαίτερα υψηλής τιμής τους, οι ταινίες αυτές διακινούνται συνήθως σε άτομα με μεγάλη οικονομική επιφάνεια. Στην Ευρώπη, παιδιά από χώρες όπως η Ρωσία και η Αλβανία βιάζονται και δολοφονούνται κατόπιν παραγγελιών”, εξηγεί ο ψυχίατρος κ. Γιωτάκος.

Πηγή: thecaller.gr

Back to top button