Πολιτική

Πότε θα γίνει τελικά η συνάντηση Μητσοτάκη – Ελπιδοφόρου

Πότε θα γίνει τελικά η συνάντηση Μητσοτάκη - Ελπιδοφόρου

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, στις 13:00 μμ ώρα Νέας Υόρκης συναντάται ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, Ελπιδοφόρο, στα γραφεία της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδος στα Ηνωμένα Έθνη.

Φαίνεται πως μετά τη συγγνώμη του Αρχιεπισκόπου επειδή παρέστη σε τουρκική εκδήλωση παρόντος του κατοχικού ηγέτη Ερσίν Τατάρ, ο πάγος έλιωσε και επήλθε συμφωνία για την συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Άλλωστε, νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανακοίνωσε συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο.

Όπως εξήγησε, υπήρξε ένα θέμα με τους χειρισμούς που έγιναν και ό,τι ήταν να ειπωθεί, ειπώθηκε.

«Ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος έκανε μια διευκρινιστική δήλωση που ήταν απολύτως επεξηγηματική και όλοι πήραν τις απαντήσεις που θα έπρεπε να πάρουν. Το να είσαι στην ίδια εκδήλωση με τον αρχηγό ενός κράτους που δεν αναγνωρίζεται, θα μπορούσε να αποφευχθεί. Είναι απολύτως λήξαν το θέμα για την κυβέρνηση μετά τις εξηγήσεις που δόθηκαν και νομίζω ότι θα υπάρξει συνάντηση με τον Μητσοτάκη», επισήμανε.

Πηγή: vradini.gr

Back to top button