Αθλητικά

Σιμόν Μπάιλς: «Δεν μπορούσα να συγχρονίσω το μυαλό μου με το σώμα μου»

Μια από τις σπουδαιότερες γυμνάστριες όλων των εποχών, η Σιμόν Μπάιλς, η οποία κατέθεσε πρόσφατα στην Γερουσία των ΗΠΑ για την υπόθεση του γιατρού Λάρι Νάσαρ, μίλησε στο “TIME” για την απόφαση της να συμμετάσχει μόνο στο αγώνισμα της δοκού ισορροπίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

«Στους Ολυμπιακούς Αγώνες ήμουν εκτός τόπου, δεν μπορούσα να συγχρονίσω το μυαλό μου με το σώμα μου. Το να αποφασίσω ότι δεν θα αγωνιστώ στους τελικούς στο άλμα, ήταν δύσκολο. Δεν είχα αποχωρήσει ποτέ από Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ή Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ήταν παράξενο, γιατί ήξερα ότι δεν μπορούσα να κάνω τις ασκήσεις μου με ασφάλεια. Το μόνο που μπορούσα να κάνω ήταν να φτιάξω τη διάθεση των άλλων αθλητών εντός και εκτός του αγώνα, να είμαι εκεί και να τους ενημερώσω ότι όλα ήταν καλά», είπε η Αμερικανίδα.

Όσο αφορά την ζωή της και την αγάπη που λαμβάνει από τον κόσμο σημείωσε: «Αν πάω σε σούπερ μάρκετ ή οπουδήποτε, με συγχαίρουν. Θα ήθελα να μάθω γιατί με συγχαίρουν. Για τα γενέθλιά μου, για την επαγγελματική μου καριέρα; Πάντα με συγχαίρουν για τη νίκη. Αλλά τώρα, όμως, είναι σαν να είμαι και εγώ άνθρωπος, σαν να είμαι ευάλωτη. Είναι ωραίο που αναγνωρίζουν τι έχω κάνει, τι κάνω και τι έχω ξεπεράσει».

Πηγή:www.gazzetta.gr

Πηγή: vradini.gr

Back to top button