Κόσμος

Σόλτς – εκλογές: «Δεν επαναπαυόμαστε λόγω δημοσκοπήσεων»

Όλαφ Σολτς: Η στροφή της οικονομίας προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ισοδυναμεί με δεύτερη βιομηχανική επανάσταση

Ο υποψήφιος καγκελάριος του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD) Όλαφ Σολτς συνεχίζει την προεκλογική του εκστρατεία στο προπύργιο των Χριστιανοδημοκρατών, το κρατίδιο της Βάδης –Βυρτεμβέργης, λίγες μόνο μέρες πριν από τις ομοσπονδιακές εκλογές.

Ο Σολτς προειδοποίησε να μην υπάρξει επανάπαυση λόγω του γεγονότος ότι στις δημοσκοπήσεις προηγείται το SPD. «Το σύνθημά μας είναι: Δεν επαναπαυόμαστε λόγω των θετικών για μας δημοσκοπήσεων. Πατάμε γερά στο έδαφος. Όποιος με θέλει για καγκελάριο πρέπει επίσης να ψηφίσει το SPD», τόνισε.

Αργά το απόγευμα στο Έσλινγκεν, τόνισε ξανά στους δημοσιογράφους ότι υπό τη διεύθυνσή του η μονάδα καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες έχει διευρυνθεί και είναι τεχνικά καλύτερα εξοπλισμένη, απαντώντας έτσι στις επικρίσεις των πολιτικών του αντιπάλων ότι δεν έπραξε τα δέοντα.

Και στις δύο προεκλογικές του ομιλίες στην Βάδη-Βυρτεμβέργη ο Σολτς επέκρινε Χριστιανοδημοκράτες και Χρισταινοκοιωνιστές (CDU/CSU) ότι θέλουν να μειώσουν τους φόρους των υψηλόμισθων και όσων κερδίζουν πολλά. «Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να χρηματοδοτηθεί, δεν είναι αλληλέγγυο και είναι εντελώς αναχρονιστικό», είπε.

Ο Σολτς απάντησε επίσης σε ερωτήσεις δύο εντεκάχρονων παιδιών, το ένα εκ των οποίων, ο Ντάβιντ, τον ρώτησε αν στενοχωριέται όταν διαβάζει ή ακούει κάτι κακό για τον εαυτό του. «Άλλοτε ναι, άλλοτε όχι. Όταν με κριτικάρουν για παράδειγμα στις ειδήσεις, προσπαθώ πάντα να φανταστώ ότι το κάνει (καλοπροαίρετα) ένας φίλος ή συνάδελφος. Τότε μπορείς να το αντιμετωπίσεις καλύτερα», απάντησε.

Πηγή: vradini.gr

Back to top button